Gaudeix del patrimoni d'una manera diferent amb dues cites imperdibles!

Girona s'omple de flors, i Tarragona viatja en el temps

El mes de maig és el mes en el qual l'activitat esclata a tot Catalunya després de la letargia dels mesos més freds de l'any. I ho fa amb moltíssimes propostes per a tots els gustos. Ja hem parlat de les múltiples fires que es poden visitar durant aquests dies, i avui volem parlar de dues propostes per descobrir el patrimoni d'una manera diferent. Vegem-les!

Girona, Temps de Flors, en una edició anterior

Girona, Temps de Flors, en una edició anterior

 

Girona Temps de Flors

Diuen que el maig és el mes de les flors, i a Girona aquest fet se celebra d'una manera ben especial. El dia 7 de maig arrencava una nova edició del Girona, Temps de Flors, que permet al visitant passeja pels carrers de la ciutat i endinsar-se en el seu patrimoni guarnit amb flors. En aquesta edició, la 67a, la iniciativa recupera l'essència de la mostra floral, i s'estendrà fins al dia 15 de maig.

 

Durant aquests dies es podran visitar un total de 119 projectes florals repartits en 107 punts de la ciutat, recuperant-se els espais interiors, com el claustre i els soterranis de la Catedral o els Banys Àrabs, i alguns patis, com el de la Casa Sambola.

Es mantindran, a més, les quatre rutes repartides pels 12 barris de la ciutat que tenen projecte floral (Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Mercadal, Montilivi, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i Vall de Sant Daniel) i que proposen un recorregut a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi.

També es farà una nova edició del Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior, que compta enguany amb la participació de 37 establiments, i el sector de l'hostaleria i la restauració de la ciutat continua sumant-se a la iniciativa amb diverses promocions i menús especials durant els dies del Girona, Temps de Flors.

T'ho perdràs? Consulta tots els detalls de la proposta.

Tarraco Viva en una edició anterior

Tarraco Viva en una edició anterior

Tarraco Viva

Just el dia que finalitza el Girona, Temps de Flors, arrenca una nova edició del Tarraco Viva, el Festival Romà de Tarragona, que s'estendrà del 15 al 29 de maig. Enguany, la programació de la XXVI edició del festival de recreació històrica de Tarragona, organitzat pel Museu d'Història de l'Ajuntament de Tarragona, girarà al voltant d'algunes de les efemèrides més destacades de l'arqueologia de l'antiguitat.

El descobriment de la tomba de Tutankamon, els 100 anys de l'inici de les excavacions a les tombes reials d'Ur, els dos-cents anys del desxiframent dels jeroglífics o els dos-cents anys també del naixement de Heinrich Schliemann, el descobridor de Troia; seran algunes de les efemèrides escollides amb la intenció de provocar una sèrie de reflexions sobre el paper que l'arqueologia i la història han o haurien de tenir en el nostre present. Una magnífica excusa, també, per reivindicar la ciutat de Tarragona com a capital arqueològica del país.

En total, més de 300 actes en una edició que recupera la presencialitat.

Consulteu tot el programa d'activitats.

Més informació
 
Destaquem