10 fires per gaudir de la primera quinzena de maig

Catalunya s'omple de propostes ben diverses en plena primavera

El mes de maig arriba carregat de fires de múltiples temàtiques arreu de Catalunya que ens ofereixen la possibilitat de conèixer el territori, la seva gastronomia, tradicions, i molt més.

Tot seguit destaquem algunes d'aquestes fires, perquè pugueu anar fent l'agenda del que no us voleu perdre durant la primera quinzena d'aquest mes. I si consulteu les diferents agendes municipals, segur que en trobeu més!

Fira BioCultura a Barcelona

El Palau Sant Jordi acollirà del 5 al 8 de maig la BioCultura, la fira de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat. Una fira que aplega més de 700 expositors dedicats als sectors d'alimentació bio, cosmètica ecològica, moda sostenible, casa sana, i molt més!

Més informació.

FirArrels a Tivenys

Del 6 al 8 de maig aquest municipi del Baix Ebre estrena la fira dedicada a la cultura i gastronomia d'un país i, en aquesta primera edició, el país escollit és Romania.

Més informació.

Fira Modernista a Terrassa

Fira Modernista a Terrassa

Fira Modernista a Terrassa

La gran festa del Modernisme català torna a Terrassa del 6 al 8 de maig per oferir la possibilitat de fer un sorprenent viatge al passat per descobrir l'esplendor modernista de la ciutat de finals de segle XIX i principis del XX. Personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles... Una oportunitat perfecta per gaudir de la nostra història en família!

Més informació.

Fira Pallars Terra de Corder i Pallars de Foc

Tremp celebra els dies 7 i 8 de maig la reformulada Fira de Primavera. Després d'haver debatut amb diferents sectors econòmics i agents clau de la societat trempolina, el consistori ha apostat per fusionar el certamen amb la festa Pallars Terra de Corder. La nova Fira Pallars Terra de Corder tindrà com a fil conductor el corder del Pallars, la gastronomia i el foc.

Més informació.

Fira Pallars Terra de Corder

Fira Pallars Terra de Corder

Fira Comercial i Gastronòmica al Masnou

El municipi del Maresme celebra els dies 7 i 8 de maig la fira multisectorial de comerç amb activitats lúdiques-esportives, actuacions musicals, desfilades de moda, tallers infantils, i molt més. També és una oportunitat per gaudir gastronomia local i dels vins de la DO Alella.

Més informació.

Fira Gastronòmica de la Sénia

El nucli antic del municipi del Montsià acull, els dies 7 i 8 de maig, la Fira Gastronòmica de la Sénia, una mostra gastronòmica de referència a les Terres de l'Ebre i la Taula del Sénia. Una fira que aplega una extensa mostra d'expositors agroalimentaris, les tradicionals curses de cavalls i corregudes de burros, la mostra d'oficis antics de l'entorn, la Ruta de la Tapa Creativa i les Jornades Gastronòmiques del Recapte.

Més informació.

Fira dels Matiners a Avinyó

El 8 de maig se celebra la Fira dels Matiners d'Avinyó, una diada que combina les parades de fira amb les representacions històriques que transporten el visitant a mitjans del segle XIX.

Més informació.

ExpoTren a Lleida

La capital del Segrià celebra el Saló del Lleure Ferroviari els dies 14 i 15 de maig. Una fira on trobar-ho tot entorn al món del tren i els elements ferroviaris. Des de maquetes en diferents escales, fins a Circuit de Modelisme Ferroviari Tripulat, passant per parades de fabricants i distribuidors de trens, accessoris i publicacions, entre altres.

Més informació.

ExpoTren a Lleida

ExpoTren a Lleida

Fira de Sant Isidre a Solsona

També els dies 14 i 15 de maig Fira de Solsona acull la fira amb més caps de bestiar vius del país, fet de gran singularitat i atractiu, que reconeix el sector ramader de la comarca i d'arreu del territori. S'hi impulsen també mostres de bestiar amb diverses exhibicions i concursos de raça. Un immillorable aparador comercial, social, cultural, empresarial i turístic del Solsonès.

Més informació.

Fira de Sant Isidre de Viladecans

Del 14 al 15 de maig Viladecans celebra la tradicional Fira de Sant Isidre, amb activitats familiars, exposició dels millors productes de l'horta, el mercat de pagès, els tallers i tastos a l'aula gastronòmica, la fira comercial i la mostra d'entitats, entre altres.

Més informació.

Més informació
 
Destaquem