Una vintena de propostes per gaudir del cap de setmana

Catalunya s'omple d'activitats el segon cap de setmana de maig

Arriba un nou cap de setmana, el segon de maig, i si el temps acompanya, hi ha moltes activitats previstes arreu de Catalunya per gaudir del temps lliure.

Tot seguit, en destaquem unes quantes, però no deixeu de consultar les diferents agendes municipals per saber què fan allà on us trobeu. Descobrireu activitats per a tots els gustos!

Festa del Bandoler a Castellserà FOTO lleida.com

Festa del Bandoler a Castellserà FOTO lleida.com

Fires i festes

 

El mes de maig arriba farcit de festes i fires de tota mena arreu de Catalunya. Podeu consultar-les en aquest enllaç, però tot seguit en destaquem algunes.

Del 6 al 8 de maig se celebra la Fira Modernista de Terrassa, que enguany arriba a la XIX amb més de 300 activitats adreçades a tots els públics i de totes les edats. Mentrestant, Matadepera celebra dissabte, dia 7, la Festa del Reciclatge, amb jocs, tallers, i molt més. També dissabte és el torn de la Fira de Maig Sostenible a Santa Margarida de Montbui.

Fira dels Matiners a Avinyó FOTO Fira dels Matiners

Fira dels Matiners a Avinyó FOTO Fira dels Matiners

D'altra banda, els dies 7 i 8 tindrà lloc la Festa de les Bruixes a Cabrera de Mar, que vol reviure el passat medieval i l'existència de les Bruixes al municipi. Els mateixos dies, se celebrarà la Festa del Bandoler a Castellserà, que rememora els fets ocorreguts al municipi, a finals del s. XV i principis del s. XVI, relacionats amb els bandolers. I també arriba la Fira de Primavera a Montseny.

Ja diumenge, dia 8, se celebra la Fira de la Llavor de Roda de Ter, que enguany arriba a la desena edició, i també la Fira dels Matiners a Avinyó, que combina les parades de fira amb les representacions històriques. La Fira Verd de Carme, la fira de la floristeria i la jardineria, també tindrà lloc el diumenge dia 8 de maig amb mostra de vivers, floristes i experts en jardineria d'arreu de la comarca.

La Marató de Barcelona FOTO Marató Barcelona

La Marató de Barcelona FOTO Marató Barcelona

Propostes esportives

L'activitat esportiva també es multiplica arreu del territori amb l'arribada del bon temps. Així, diumenge, dia 8, hi ha diferents propostes, com ara la Caminada de la Marinada a Sant Guim de Freixenet, que va néixer l'any 2014 amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del municipi, a l'Altiplà de la Segarra, mitjançant una experiència senderista programada, adreçada a tots els públics.

També se celebrarà la 21a edició de la Caminada Popular de l'Anoia, una activitat oberta a la participació de tots aquells excursionistes i amants de la natura que vulguin passar un matí de diumenge passejant i descobrint la bellesa natural de la comarca.

A més, La Marató de Barcelona tornarà a omplir els carrers de la capital catalana aquest diumenge.

Fira de Cervesa Artesanal Catalana a l'Arboç FOTO L'Arboç Turisme

Fira de Cervesa Artesanal Catalana a l'Arboç FOTO L'Arboç Turisme

Gastronomia

I no hi poden faltar les propostes per a tots els paladars. La gastronomia està ben present en múltiples activitats arreu de Catalunya. Entre elles, fins al 15 de maig es pot gaudir de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani a l'Ametlla de Mar.

D'altra banda, del 7 al 9 de maig se celebra Fira ÀPAT a Tarragona, el dissabte, dia 7, és el torn de la Fira de Cervesa Artesanal Catalana a l'Arboç, i diumenge, dia 8, el Columbarium Tapa a Vila-rodona.

Més informació
 
Destaquem