3 propostes per gaudir dels Pirineus

Esports d'aventura, cultura i passejades per la natura són algunes de les ofertes d'activitats als Pirineus

El Pirineu català ofereix al visitant múltiples propostes als visitants per gaudir de natura, patrimoni i cultura en un paratge únic. Entre els seus pobles, valls i muntanyes s'amaguen múltiples opcions que captiven els visitants. Us en proposem algunes.

La Vall de Boí disposa d'un ampli patrimoni romànic

La Vall de Boí disposa d'un ampli patrimoni romànic

Gaudir del Romànic

Els Pirineus és patrimoni natural, però també cultural. I és que a la Vall de Boí s'hi troba el regne del Romànic. I és que la Vall de Boí és l'enclavament d'un dels conjunts d'esglésies romàniques més importants del món, vuit en total i una ermita, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des del 2000.

El conjunt romànic de la Vall de Boí està format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d'Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l'Assumpció de Cóll i l'ermita de Sant Quirc de Durro.

A més, s'hi pot visitar el Centre del Romànic de la Vall de Boí, un espai d'interpretació que proporciona al visitant les claus inicials per conèixer i entendre el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí, i que es troba al carrer del Batalló, 5, d'Erill la Vall.

Practicar senderisme als Pirineus

Practicar senderisme als Pirineus

El paradís del senderisme

Enmig d'un paisatge tan espectacular com ofereix el Pirineu català, és impensable no optar per gaudir dels múltiples recorreguts que ofereix per fer-los a peu, en família o amb amics.

De fet, moltes d'aquestes excursions es poden completar en un sol dia, com ara descobrir La Mollera d'Escalarre, un paradís per a les llúdrigues que pots descobrir en una excursió de gairebé una hora i mitja. També es pot resseguir la Noguera de Tor, o fer alguns dels itineraris que transcorren pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hi ha per triar i remenar a la Guia de Senderisme dels Pirineus de Catalunya.

 
Practicar esports d'aventura és una bona opció als Pirineus

Practicar esports d'aventura és una bona opció als Pirineus

Esports d'aventura

Són múltiples les opcions que ofereixen els Pirineus pel que fa a la pràctica d'esports d'aventura. Un exemple són les opcions que ofereix la Val d'Aran, on també es pot practicar senderisme, la BTT i les activitats relacionades amb l'aigua.

I no podem oblidar que la Noguera Pallaresa és el millor riu de Catalunya per practicar-hi el ràfting. Resseguiu el mapa dels Pirineus i busqueu totes aquelles propostes que us faran disparar l'adrenalina.

Més informació
 
Destaquem