Quin és l'origen llegendari del nom dels Pirineus?

Els Pirineus són terra de llegendes, començant pel nom mateix

Com molts dels noms dels pobles o muntanyes o valls dels nostres voltants, el nom dels Pirineus també té un origen mitològic. Ningú sap si és veritat, però aquesta és la història tan bonica sobre el nom dels Pirineus.

Diu la llegenda que la Pirene era una princesa famosa per la seva bellesa que vivia a la península Ibèrica. Tot i tenir molts pretendents, el seu cor estava reservat a Hèrcules, amb qui es veia d'amagat als boscos.

 

El pare de Pirene, Túbal, els va descobrir i va desterrar a Hèrcules. Però Pirene seguia visitant els boscos amb l'esperança de trobar-se'l.

En una d'aquestes passejades Pirene va trobar-se amb Gerió, un horrible monstre amb tres caps que pretenia a la princesa. Pirene va escapar, però Gerió, per impedir la seva fugida va cremar els boscos.

 

Els crits de dolor de Pirene van avisar a Hèrcules, que tot i que va poder arribar per a declarar-li amor etern no va poder impedir la mort de Pirene. L'heroi, trencat de dolor per la mort de la seva estimada, va començar a construir-li muntanyes enormes de pedra per enterrar-la i així van néixer els Pirineus.

Més informació
 
Destaquem