4 pobles amb encant per descobrir al Pirineu

Entre muntanyes i valls, als Pirineus s'hi troben petits pobles que fan les delícies dels visitants

Ara que és temps de fred, molts dels municipis dels Pirineus es converteixen en autèntics paratges de postal. En descobrim 4 perquè tingueu on triar per perdre-us!

Esterri d'Àneu

Esterri d'Àneu

Esterri d'Àneu

Un dels pobles amb encant del Pirineu català és, sense cap dubte, Esterri d'Àneu. Situat a la comarca del Pallars Sobirà, al costat dret del riu Noguera Pallaresa, i envoltat per extensos prats verds, la vila és el centre geogràfic, econòmic, social i cultural de les valls d'Àneu.

Un municipi ubicat en una àmplia vall, però envoltat per altes i imponents muntanyes, el contrast que s'hi respira el converteixen en un municipi amb encant.

 

Un municipi amb estrets carrers d'origen medieval perfectament conservats del nucli antic en els quals contrasta el color de les flores que guarneixen els carrers amb el gris de les parets de pedra que dominen a les construccions.

Municipi de Llavorsí

Municipi de Llavorsí

Llavorsí

També al Pallars Sobirà es troba el municipi de Llavorsí. Situat a 811 metres d'altitud, a la dreta de la Noguera Pallaresa, i a la confluència amb la Noguera de Cardós, la vila està situada en un lloc on la vall és estreta i voltada de muntanyes que cauen abruptament sobre la població.

Els costums més tradicionals marquen el caràcter dels altres 6 pobles que formen el municipi: Aidí, un mirador immillorable de la vall de la Noguera Pallaresa, Arestui i Baiasca, enclavats en una espectacular vall de postal, Montenartró, enmig del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Romadriu, un racó amagat de pau i tranquil·litat i Sant Romà de Tavèrnoles, un poble abandonat ple d'històries.

 
Taüll

Taüll

Taüll

A l'Alta Ribagorça, al fons la Vall de Boí i enlairat al costat de llevant, es troba el municipi de Taüll. Entre altres molts atractius, el visitant es pot delectar amb dues joies del Romànic català com són l'Església de Sant Climent i l'Església de Santa Maria. La primera va ser declarada Monument Històric-Artístic el 1931 i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 2000. 

Llívia

Llívia

Llívia

Un altre dels municipis per descobrir si es visiten els Pirineus és Llívia, a la Baixa Cerdanya. Un municipi que, a conseqüència del Tractat dels Pirineus signat al s. XVIII, pertany a Girona malgrat estar envoltat de territori francès.

Entre els tresors per descobrir a la vila, hi destaca la seva església gòtica en forma de fortalesa, a la qual s'accedeix a través d'un preciós camí empedrat. També destaca la Farmàcia Esteve, una de les més antigues d'Europa, fundada probablement a principi del segle XV, tot i que està documentada des de 1594, i que actualment és un museu.

Més informació
 
Destaquem