3 llocs que has de veure si visites Mataró

La capital del Maresme ofereix bones platges i un ric patrimoni modernista als visitants

Visitar la capital del Maresme, Mataró, és gaudir de múltiples propostes per a totes les edats. Destaquen especialment el modernisme i les seves platges. Et recomanem tres llocs que no et pots perdre.

La Nau Gaudí

La Nau Gaudí

Nau Gaudí-Col·lecció Bassat

Si visites Mataró no pots deixar de descobrir la primera obra de Gaudí. Aquesta és la Nau Gaudí, que formava part de la fàbrica que va construir per encàrrec de la Sociedad Cooperativa la Obrera Mataronense, ideat entre el 1878 i el 1883. Amb aquesta construcció, l'arquitecte va experimentar amb els arcs parabòlics com a elements estructurals.

La Nau Gaudí va ser declarada monument historicoartístic per l'Estat espanyol l'any 1969 i Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l'any 1982. A més, des del novembre del 2010 és la seu de la Col·lecció Bassat a Mataró, una col·lecció única que constitueix un dels fons més representatius de l'art català de la segona meitat del segle XX.

L'edifici es troba al carrer de la Cooperativa, 47, i es pot visitar de dimarts a divendres de 17 a 20 h; els dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h; i diumenges i festius d'11 a 14 h.

Casa Coll i Regàs

Casa Coll i Regàs

Casa Coll i Regàs

La casa Coll i Regàs és l'edifici més emblemàtic del Modernisme mataroní, obra de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, que el va dissenyar i construir per encàrrec de l'empresari tèxtil Joaquim Coll i Regàs per a la seva nova residència al carrer d'Argentona de Mataró. Actualment és propietat de la Fundació Iluro.

La casa es troba al carrer d'Argentona, 55, i s'hi fan visites guiades i activitats familiars. Cal concertar prèviament.

platja del Varador

platja del Varador

Gaudir de les platges

Una visita a Mataró també suposa gaudir de les seves platges i de les activitats que s'hi fan. N'hi ha quatre per triar, en funció dels gustos. La platja de Ponent, situada al costat del port, és una platja amb un entorn menys urbà, i és ideal per practicar-hi tota mena d'esports nàutics.

La platja del Varador és una de les platges més emblemàtiques de Mataró per la seva proximitat al nucli urbà. És un espai especialment agradable per a les famílies, que disposen de zones d'esbarjo per als més petits, però també molt atractiu per als més esportistes amb instal·lacions per practicar voleibol, bàsquet i futbol.

D'altra banda, la platja del Callao ofereix tota mena de serveis amb la Q de Qualitat de Turística que atorga l'Instituto para la Calidad Turística Española, davant d'una zona ideal per passejar i fer esport i amb una oferta gastronòmica molt variada. I la platja de Sant Simó, que ofereix un ambient menys urbà i més tranquil.

Més informació
 
Destaquem