Fes una sípia amb pèsols i patates boníssima!

És un plat típic de Mataró, molt fàcil de preparar per sorprendre a la cuina

La gastronomia de Mataró té un plat estrella, i aquest és la sípia amb pèsols i patates. Un plat que fins i tot gaudeix d'unes jornades pròpies, les Jornades del Plat de Mataró, durant les quals es pot gaudir a diferents restaurants de la ciutat aquest àpat senzill però exquisit.

Avui l'aprenem a preparar.

INGREDIENTS:

  • 1 kg de sèpia
  • 1 kg de pèsols de Llavaneres
  • 3 Patates
  • 1 ceba i 1 gra d'all
  • 2 tomàquets
  • 2 ous cuits
  • Fumet de peix
  • Picada amb 1 gra d'all, julivert, 12 ametlles, pebre vermell, 1 nyora, una llesca de pa fregit i un raig de vermut

ELABORACIÓ:

  • Escalfar oli en una cassola de terra i enrossir la ceba.
  • A mitja cocció, afegiu l'all tallat molt petit.
  • Quan estigui ros, afegir el tomàquet i sofregir.
  • Posar la sípia a trossos.
  • Quan la sípia estigui cuita, afegir les patates escapçades i els pèsols.
  • Cobriu amb fumet de peix, i deixeu coure.
  • A mitja cocció afegiu la picada.
  • Deixeu que s'acabi de coure, i serviu calent. Bon profit!
Més informació
 
Destaquem