20 propostes per al cap de setmana més boig de l'any!

Arriba la celebració de Carnaval, i es farà sentir arreu de Catalunya

Arriba el cap de setmana més esbojarrat de l'any a Catalunya, el de Carnaval, i el Rei Carnestoltes ja està preparat per reganar arreu del país omplint places i carrers de festa per a tots els gustos i edats.

No se n'escapa gairebé cap municipi d'aquesta festa, i tot i que no els podem enumerar tots, en destaquem uns quants perquè no us perdeu res, i tingueu on triar. Però recordeu, si consulteu les diferents agendes municipals, trobareu moltíssimes més propostes per gaudir el cap de setmana sense sortir de Catalunya!

Carnaval de Vilanova i la Galtrú FOTO carnavaldevilanova.cat

Carnaval de Vilanova i la Geltrú FOTO carnavaldevilanova.cat

És hora de celebrar Carnaval!

Aquest cap de setmana, el gran protagonista de les activitats que se celebren arreu de Catalunya és el Rei Carnestoltes. I és que és Carnaval, i molts municipis surten al carrer per celebrar-ho de la millor manera possible. Repassem-ne alguns!

Gresca i xerinola no falten al Carnaval de Tordera, que se celebra el dissabte, dia 18. El mateix dia, la disbauxa i la festa del Carnaval arriben a Guissona, així com a Olesa de Montserrat, entre molts altres.

En altres municipis, la festa s'allarga durant el cap de setmana sencer. Per exemple, a El Pla de Santa Maria, amb activitats per a totes les edats del 17 al 19 de febrer, el de Balaguer, el de Sant Celoni, o el de Palamós, entre molts altres.

Carnaval de Palamós FOTO Ràdio Palamós

Carnaval de Palamós FOTO Ràdio Palamós

D'altres celebracions de Carnaval engloben tot el cicle de Carnaval. És el cas de Sant Cugat del Vallès, que inicia les celebracions el Dijous Gras i finalitzen el Dimecres de Cendra, així com el de Vilanova i la Geltrú, classificat com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional l'any 2010. També el de Sitges, amb més de 100 anys d'història, o el de Solsona, una de les celebracions de les festes del carnaval que gaudeix de més personalitat, caràcter i tradició del país.

Ball de Gitanes de Sant Cugat del Vallès FOTO TOT Sant Cugat

Ball de Gitanes de Sant Cugat del Vallès FOTO TOT Sant Cugat

Una dansa per Carnaval!

De tots els actes que se celebren per Carnaval, n'hi ha un que gaudeix d'una història i una tradició a molts municipis. Parlem del Ball de Gitanes, que es balla a molts pobles i ciutats de Catalunya durant aquestes dates. Destaquen, entre altres, el Ball de Gitanes de Sant Cugat del Vallès, el de Sant Celoni, el de Mataró, o el de Sabadell.

Trobada de Clàssics a Arbúcies FOTO visitarbucies.com

Trobada de Clàssics a Arbúcies FOTO visitarbucies.com

Més enllà de Carnaval...

Però no tot són activitats de Carnaval durant aquest cap de setmana. Hi ha altres propostes per triar i trobar la que més s'adapti als vostres gustos.

Hi ha diferents fires al territori. Per exemple, dia 16 arrenca la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible de Vic, amb espai expositiu, trobades professionals, conferències, projeccions, demostracions, concursos, trobada d'artesans, bioconstructors... i molt més!

I més propostes! Diumenge, dia 19, se celebra la Trobada de Clàssics a Arbúcies, amb una gran i variada exposició de vehicles matriculats fins al 31 de desembre de 1988.

Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre FOTO Turisme Catalunya

Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre FOTO Turisme Catalunya

Sense oblidar-nos de la gastronomia, ja que aquests dies es pot gaudir de La Garoinada de Palafrugell, les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre, que s'estendran fins al 12 de març, i les Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont-roig del Camp, que es podran gaudir fins al 26 de febrer.

Més informació
 
Destaquem