16 propostes per gaudir del cap de setmana llarg de pont

Amb la proximitat de Nadal, les activitats es multipliquen arreu de Catalunya

Arriba un nou cap de setmana, aquest marcat per la celebració del Pont de la Puríssima, i les activitats es multipliquen arreu del territori per poder gaudir del temps lliure a Catalunya. Tot seguit, en destaquem algunes.

Fira de Nadal a la Sagrada Família de Barcelona

Fira de Nadal a la Sagrada Família de Barcelona

S'acosta Nadal!

La proximitat de les festes nadalenques marca bona part de l'agenda per al Pont. I és que són molts els municipis que celebren durant aquests dies les tradicionals fires de Santa Llúcia i de Nadal. Dos clàssics d'aquestes dates són la Fira de Nadal a la Sagrada Família de Barcelona, que es pot visitar fins al 23 de desembre, i la Fira de Santa Llúcia al voltant de la catedral de Barcelona, oberta fins al mateix dia.

Mercat de Nadal de Cervera

Mercat de Nadal de Cervera

Més clàssics. Fins al 8 de desembre s'està celebrant la Fira de l'Avet a Espinelves, on poder trobar l'avet de Nadal, a més de parades d'artesania i d'alimentació, exposicions i espectacles. També durant el Pont es pot visitar el Mercat de Nadal de Cervera, i la Fira del Pessebre a Olot, entre moltes altres fires arreu del territori que podeu consultar a les agendes municipals.

Exposició de Pessebres a Castellterçol

Exposició de Pessebres a Castellterçol

Propostes nadalenques

Més enllà de les fires nadalenques, hi ha altres propostes durant el cap de setmana amb Nadal com a fil conductor. Entre altres, des del 2 de desembre es pot visitar el Pessebre de Sorra de la Pineda (Vila-seca), que enguany arriba a la seva vintena edició. Aquest divendres, dia 6, també comença l'Exposició de Pessebres a Castellterçol, una mostra d'una vintena de diorames de diferents mides i estils, de gran qualitat.

Pessebre Vivent de Santa Pau

Pessebre Vivent de Santa Pau

I el mateix dia s'inaugura el Pessebre Monumental de Parets del Vallès, el pessebre més gran de Catalunya sobre taula 230 m². A més, entre moltes altres propostes, els dies 6 i 7 es pot gaudir del Pessebre Vivent de Santa Pau, que s'escenifica dins del magnífic conjunt històric de Santa Pau.

Fira de Playmobil de Begur

Fira de Playmobil de Begur

Més activitats per a tots els gustos

I més enllà de la temàtica nadalenca, moltes són les propostes que es fan arreu del territori durant els pròxims dies. En destaquem algunes. Del 5 al 8 de desembre se celebra la Fira de Mostres d'Amposta, i també la Fira de Playmobil de Begur, amb sessions de cinema, concursos i activitats infantils amb les icòniques figures de joguina com a grans protagonistes.

Durant els mateixos dies, se celebra a Olot el Veus, el Festival de Grups Vocals de Catalunya, i la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega, on el públic gaudirà d'un variat aparador dedicat a l'art, el disseny i l'artesania de les terres de Lleida i d'altres punts de Catalunya.

Mercat medieval de Vic

Mercat medieval de Vic

Tot plegat, sense oblidar que aquest cap de setmana és el torn del Mercat medieval de Vic, que fa que la vila es converteixi en un poblat medieval amb artesans, taverners, firaires i espectacles de carrer. I Llívia celebra el dia 6 el Mercat de Vi i Formatge, mentre els dies 7 i 8 té lloc la Festa de l'Oli de la Fatarella.

Com apuntàvem, aquestes són només algunes de les propostes per als pròxims dies a Catalunya. No deixeu de consultar les agendes municipals per saber que fan al municipi en el qual esteu o al que visiteu. Bon cap de setmana!

 
Destaquem