És desembre, és temps de fires!

La proximitat de les festes nadalenques marca les agendes d'activitats de bona part dels municipis de Catalunya

Ja ha arribat el mes de desembre i aquest fet és sinònim de dues coses: fred, i que el Nadal ja s'acosta. Amb l'arribada de les baixes temperatures, són molts els que opten per passar més temps a casa. Però altres prefereixen gaudir del que el fred els ofereix. I és que amb l'arribada de les primeres neus, molts són els que treuen els esquís i s'acosten a les muntanyes a practicar aquest esport en una de les 16 pistes d'esquí de Catalunya, sobretot, tenint en compte que aquest pròxim cap de setmana és el pont de la Immaculada!

Però també són molts els que opten per quedar-se a la ciutat. I tenint en compte que aquestes dates estan marcades per la proximitat de les celebracions nadalenques, no hi ha cap dubte que hi ha opcions per gaudir del temps lliure. Un fet que suposa que ciutat i pobles s'omplen de fires entorn d'aquest fet, per guarnir la casa, o bé per trobar-hi aquells productes gastronòmics adients i de proximitat per preparar els àpats festius.

Els artesans surten al carrer durant aquestes dates.

Els artesans surten al carrer durant aquestes dates.

Les Fires de Nadal, moltes conegudes com Fires de Santa Llúcia, són el gran atractiu de les setmanes prèvies a Nadal. Unes fires conegudes d'aquesta manera, "de Santa Llúcia", perquè antigament s'instal·laven el dia 13 de desembre, diada de la santa. En l'actualitat l'inici de les fires de nadal comença abans d'aquesta data.

En elles s'hi pot trobar tota mena d'objectes ornamentals, des d'avets de totes les tipologies, fins a les figures del pessebre, tions, llums, i tot el que us pugueu imaginar.

Una oportunitat, també, per acostar-se als artesans. No solament els que ofereixen figuretes fetes de la manera tradicional, sinó tots aquells que ofereixen multitud de productes que poden esdevenir un regal perfecte per aquestes dates.

Unes fires que, a més, acostumen a ser un punt d'encontre on es realitzen diferents activitats, principalment adreçades a la canalla. Espectacles familiars, tallers infantils o propostes gastronòmiques acostumen a confluir a les fires de Nadal.

Les Fires de Santa Llúcia ofereixen tota mena d'objectes per guarnir la llar.

Les Fires de Santa Llúcia ofereixen tota mena d'objectes per guarnir la llar.

Des de ja fa uns dies, les fires omplen places i carrers arreu del municipi, i n'hi ha una bona llista que no us podeu perdre. La Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès (que arrenca el 5 de desembre i finalitza el dia 22), la Fira d'Artesans de Nadal a Vic (del 6 de desembre i fins al 4 de gener), La Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu (del 13 al 15 de desembre), o el Mercat de Nadal, fira de capons, aviram i motius nadalencs a Valls (els dies 14 i 15 de desembre) en són alguns dels molts exemples.

Sense oblidar la tradicional Fira de Santa Llúcia a la Catedral de Barcelona, o la de la Sagrada Família, que ja han obert les seves portes per oferir tot el que es necessita per preparar Nadal.

Us ho perdreu?

Més informació
 
Destaquem