15 propostes per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Cultura, gastronomia o tradició són alguns dels protagonistes de les agendes dels pròxims dies

Arriba un nou cap de setmana, i a Catalunya l'activitat no s'atura. Després dels plats forts de la celebració del Carnaval arreu del país, aquest cap de setmana encara podem continuar gaudint de propostes festives d'aquest estil. Però també hi ha moltes més activitats per omplir d'activitat el temps lliure.

Tot seguit, destaquem 15 propostes, però una setmana més us recordem que hi ha moltes més activitats que podeu trobar a les diferents agendes municipals.

Festa de la Llum a Manresa

Festa de la Llum a Manresa

Propostes culturals

De propostes culturals n'hi ha per a tots els gustos un cap de setmana més. Fins al 3 de març s'està celebrant la Festa de la Llum a Manresa. Una festa reconeguda com a Tresor del Patrimoni Cultural i Immaterial de Catalunya i Andorra.

Tampoc us podeu perdre l'Exposició "Dones rurals, Dones de les Terres de l'Ebre. Montsià", a La Galera, fins al 3 de març, o l'Animac, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, organitzada i produïda per l'Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya, que finalitza diumenge.

Aquest cap de setmana també és el torn d'una de les propostes dels Batecs Culturals a Cardona, amb el musical Els Miserables, o d'una nova proposta de l'Eulaliana, el cicle de música clàssica a Santa Eulàlia de Ronçana. I diumenge, 18 de febrer, se celebra la Festa de Sant Antoni de Santpedor, així com la Trobada de Clàssics Montseny Guilleries Arbúcies.

Ball de Gitanes a Santa Maria de Palautordera

Ball de Gitanes a Santa Maria de Palautordera

Més Carnaval!

Tot i que dimecres, 14 de febrer, es tancava oficialment la celebració del Carnaval amb la celebració de Dimecres de Cendra, i rebíem la Quaresma, són molts els municipis que celebren aquest cap de setmana el Carnaval, o algun dels seus actes. Parlem, per exemple, del Carnaval Xurigué a Calafell, que finalitza el dissabte, dia 17, amb la Festa del Cos Blanc, o la festa de Carnaval a Vila-seca, que posarà el seu punt final amb el 4t Vermut Carnavalero, el diumenge 18 de febrer. També dia 18 és el torn del Ball de Gitanes a Santa Maria de Palautordera.

D'altra banda, és cap de setmana de Carnaval a Deltebre, a Roda de Ter, o a Cervelló, entre altres.

Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre FOTO Terres de l'Ebre

Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre FOTO Terres de l'Ebre

Propostes gastronòmiques

Una setmana més, el cap de setmana és un bon moment per gaudir de la gastronomia catalana. Fins al 10 de març, encara es pot gaudir de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre, amb exquisits menús gastronòmics als restaurants, tenint com a protagonista la galera. I fins al 24 de març s'està celebrant La Garoinada de Palafrugell. Una de les campanyes gastronòmiques de les comarques gironines més conegudes i de major tradició.

Ja has tret l'agenda?

Més informació
 
Destaquem