Descobreix el massís de Montserrat des de casa

La muntanya és una de les més emblemàtiques de Catalunya, visita obligatòria per a gent de tot el món

El massís de Montserrat està situada a cavall de les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat. La muntanya té un paper molt destacat en la cultura i la tradició catalana, per la seva geologia i la seva topografia. A la muntanya s'erigeix el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una marededéu trobada.

De fet, la història de la Mare de Déu de Montserrat és molt original i curiosa. Resulta que un bon dia mentre els pastors de Monistrol pasturaven els ramats per la muntanya, van veure una llum molt forta i uns cants que sortien de sota un penya-segat. Aleshores, alguns dels pagesos van decidir agafar la Mare de Déu i dur-la a Manresa per tal de preguntar a la gent si sabien alguna cosa d'aquell fet paranormal.

Els pagesos van agafar la Mare de Déu amb la intenció de portar-la a Manresa, però la moreneta era màgica i en veure que l'anaven a portar a un lloc que no era la seva muntanya va fer que els pagesos es quedessin com estàtues al lloc on estaven. La gent va comprendre aleshores que la Mare de Déu volia quedar-se allà, i és per això que el seu Santuari s'alça a la muntanya de Montserrat.

Seguint parlant de la muntanya en sí, el massís, declarat parc natural des del 1987, destaca per les seves formes singulars, entre les que se situen el cim de Sant Jeroni, el Cavall Bernat, les Agulles, el Serrat del Moro, el Montgròs, Sant Joan, la Palomera, entre d'altres.

 

Montserrat és visitada cada any per moltíssima gent de tot el món. Anar a Montserrat és impressionant i és una experiència inoblidable per tothom. Tot i que ara no és possible, pel confinament decretat per aturar el coronavirus, us recomanem que, quan la situació ho permeti, no us perdeu aquesta visita obligatòria. Val molt la pena.

Mentrestant, us acostem aquest vídeo elaborat per la Diputació de Barcelona l'any 2018.

Més informació
 
Destaquem