Visitar el Monestir de Montserrat és sinònim, entre altres coses, de gaudir de la tradicional coca de Montserrat, també anomenada montserratina. Una coca esponjosa i senzilla, plana, allargada i coberta de sucre, que es menja tradicionalment per berenar, i sovint acompanyada d'un bon tros de xocolata.
La coca es pot adquirir a les diferents botigues i pastisseries que hi ha a Montserrat, però aquests dies en els quals el confinament decretat per aturar el coronavirus ens té a tots a casa, us expliquem com fer aquesta boníssima coca a casa per poder-ne gaudir en família.
INGREDIENTS:
- 500 grams de farina força
 - 200 grams d'aigua
 - 35 grams de llard
 - 1 ou
 - 10 grams de sal
 - 25 grams de sucre
 - 25 grams de llevat premsat
 - vainilla
 - colorant d'ou
 - sucre
 - També podeu afegir pinyons
 
ELABORACIÓ:
- Desfés el llevat amb el sucre, l'ou, el colorant i la vainilla.
 - Incorpora la farina, la sal, el llard i l'aigua.
 - Pastar-ho tot amb força durant uns 15 o 20 minuts. Ha de quedar flexible sense trencar-se.
 - Deixeu-la reposar deu minuts, i aneu fent voles d'uns 200 grams, en funció de la mida de la coca que vulgueu fer.
 - Per treballar la massa, fes servir oli, i no farina, així s'estirarà correctament.
 - Aneu donant-li forma amb el corró fins que quedi fina i estirada.
 - Poseu-la sobre el paper de forn a la safata i deixar-la reposar entre 3 i 4 hores dins del forn fred.
 - Quan hagi llevat, pinta les coques amb ou batut, i posa-hi sucre per sobre.
 - Enfornar-les a uns 190 graus durant 20-25 minuts.
 
Un cop s'hagi refredat, ja està llesta per menjar amb un bon tros de xocolata!
            
Subscriu-te al butlletí
       Facebook
       Twitter
       Instagram
       YouTube
       Telegram