5 pobles que no et pots perdre a la tardor

Els municipis de Catalunya són bonics tot l'any, però a la tardor, prenen una vida singular

Sabem que Catalunya és un país amb mil i un indrets que val la pena descobrir en qualsevol moment de l'any. Però amb l'arribada de la tardor, hi ha molts pobles que prenen un aire diferent que fan que semblin extrets d'un conte de fades. Són molts els pobles a visitar durant la tardor, però avui en destaquem cinc.

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca (Girona)

Comencem el recorregut pels pobles de Catalunya a la tardor a Castellfollit de la Roca, un dels indrets amb més màgia del territori. No en va, és l'única localitat catalana que figura en el particular rànquing elaborat per la famosa publicació de viatges i natura, National Geographic que la defineix com un dels municipis entre els 10 amb més bones vistes del món.

Castellfollit de la Roca s'alça sobre un risc basàltic de 50 metres d'alt i un quilòmetre de longitud, i al final de la colada basàltica es troba l'església de Sant Salvador. Enganxada a l'abisme, ofereix unes vistes espectaculars. La veritat és que, Castellfollit de la Roca pertanyent a la comarca de la Garrotxa, a la província de Girona, és un dels termes més petits d'Espanya amb menys d'1 km² de superfície, i el segon més petit de Catalunya.

Besalú

Besalú

 

Besalú (la Garrotxa)

Seguim el recorregut sense allunyar-nos gaire per arribar al poble de Besalú. Ja d'entrada, travessar el pont de Besalú és trepitjar segles i segles d'història. Aquest pont, que travessa el riu Fluvià, és una de les construccions medievals catalanes més icòniques. Hi destaquen altres construccions també, com el castell (del segle X), la parròquia de Sant Vicenç, o el monestir de Sant Pere.

Qualsevol època de l'any és bona per visitar Besalú, però a la tardor, els vestigis medievals agafen una força especial.

Montblanc

Montblanc

Montblanc (Conca de Barberà)

Parlant de municipis amb encant a Catalunya, no podem deixar de parlar de Montblanc, a la Conca de Barberà (Tarragona). Un municipi amb un gran llegat medieval que encara és ben visible, entre altres, amb la muralla que encercla tot el nucli històric de la vila. No en va, és el bressol de la llegenda de Sant Jordi, i encara se'n pot respirar aquesta història quan es passeja pels seus carrers.

Miravet

Miravet

 

Miravet (Ribera d'Ebre)

Alçat sobre l'Ebre i al mig de la comarca de la Ribera d'Ebre trobem el poble medieval de Miravet, assentat a la falda d'un turó. El riu i l'entorn fan que el paisatge sembli un conte, coronat amb un castell a la cima, que agafa uns colors i una llum ben singulars durant la tardor.

El castell és visitable i des de les alçades gaudireu d'unes impressionants vistes sobre l'Ebre. També us recomanem passejar pels costeruts carrers del poble, empedrats i amb records d'altres temps. Preciós!

Siurana

Siurana

Siurana (Priorat)

Tampoc ens podem oblidar del municipi de Siurana, que pertany a Cornudella, al Priorat. Un paratge formidable que descansa entre la Serra del Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades. L'últim reducte de la resistència sarraïna de Catalunya, el poble de Siurana, queda emmarcat per la llegenda d'una reina mora, la més popular de la zona.

Un conjunt històric que destaca per les seves restes de la fortalesa musulmana, situada a l'entrada del poble, i l'església romànica de Santa Maria, construïda entre els segles XII i XIII. Un bon complement a la visita d'aquest poble, és l'embassament de Siurana, ideal per a la pràctica de qualsevol activitat aquàtica, també a la tardor.

Més informació
 
Destaquem