La tardor ofereix múltiples opcions culinàries per gaudir de la millor gastronomia catalana amb productes de la terra i de proximitat. Entre els productes de tardor, destaquen els bolets i la carabassa, així que, avui prepararem una boníssima crema de carabassa amb bolets i formatge.
INGREDIENTS:
- 1 kg de carabassa
- 300 g de patates
- 2 porros
- 200 g de bolets barrejats
- 80 g de formatge manxego
- Julivert i 1 gra d'all
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Pela i neteja la carabassa, i trosseja-la. Fes el mateix amb les patates.
- Neteja els porros i fes-los a rodanxes.
- Neteja els bolets i fes-los a trossos.
- Neteja el julivert, i pica'l, i fes el mateix amb l'all.
- Talla el formatge en encenalls.
- En una olla amb una mica d'oli, salta el porro durant 5 minuts.
- Afegeix la patata i la carabassa.
- Cobreix les verdures amb aigua, posa sal i pebre, i bull la barreja durant 20 minuts.
- Tritura les verdures, rectifica de sal si és necessari, i reserva-ho calent.
- En una paella amb oli, enrosseix l'all, afegeix els bolets i salta'ls 5 minuts.
- Afegeix sal i pebre, i també el julivert.
- Serveix la crema en plats, i afegeix la barreja de bolets al centre, amb encenalls de formatge.
- Bon profit!