Receptes de tardor: Croquetes de moniato

Aquest tubercle es pot cuinar de múltiples maneres, i és productes de temporada a Catalunya

Amb l'arribada de la tardor, els plats de què podem gaudir a Catalunya canvien de color, i el taronja és, sense cap dubte, un dels colors estrella de la temporada. Avui parlem del moniato, un dels productes de temporada de tardor a Catalunya.

El moniato és una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. El seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per cada 100 g) i té un sabor dolç molt marcat. No té greixos, però sí gairebé un 2% de proteïna. Tot i que se sol comparar amb la patata, el moniato és superior en contingut nutritiu que la patata en relació amb les vitamines A, E, C i l'àcid fòlic.

Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, el moniato ajuda a depurar el fetge, té efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.

I ara que sabem tot això, us proposem fer unes boníssimes croquetes de moniato.

INGREDIENTS:

  • 1 kg de moniatos mitjans
  • 40 grams de mantega
  • 2 ous
  • Pa ratllat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Mentre preescalfem el forn a 180 graus, comencem per netejar els moniatos i els posem en una safata de forn.
  • Els salpebrem, ruixem amb oli d'oliva, i el coem al forn uns 45 minuts, fins que estiguin tous.
  • Quan estiguin ben cuits, els pelen, i en fem puré.
  • Posem el puré de moniato en un bol gran, juntament amb la mantega, un ou batut i sal i pebre, i ho barregem molt bé.
  • Quan tinguem la pasta a punt, anem donant forma a les croquetes.
  • Les arrebossem amb pa ratllat, i les reservem en una safata.
  • Quan tinguem totes les croquetes fetes, les passem per ou batut, i novament pel pa ratllat.
  • Posem a escalfar una paella amb abundant oli d'oliva, i les anem coent.
  • Quan estiguin daurades, les posem en una safata amb paper absorbent.

I ja les tenim a punt!

Més informació
 
Destaquem