Receptes de tardor: Llenties amb bolets

Els plats de cullera venen de gust quan comencen a baixar les temperatures a Catalunya

Quan comença a refrescar, ara que la tardor ja ha arribat a Catalunya, tornen a venir de gust els plats de cullera. I si els fem amb productes de temporada, encara millor. I és que la tardor és temps de llegums, i també de bolets!

Avui, combinem aquests dos productes i preparem unes boníssimes llenties amb bolets.

INGREDIENTS:

  • 400 grams de llenties
  • 150 grams de bolets
  • 1 ceba petita
  • 2 alls
  • 2 fulles de llorer
  • Pimentó dolç i comí molt
  • Brou de verdures
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

ELABORACIÓ:

  • Per començar, netegem i pelem la ceba i els alls, i ho reservem.
  • Netegem també els bolets, i els tallem a trossos.
  • Posem una olla al foc amb 3 cullerades d'oli d'oliva, i ofeguem la ceba i l'all durant uns minuts.
  • Afegim els bolets, i ho ofeguem tot junt.
  • Ara toca afegir les fulles de llorer, i ofegar-ho tot junt 3 minuts més.
  • Passem les llenties per l'aigua, i les afegim a l'olla.
  • Les cobrim amb brou de verdures, i afegim pimentó, comí i sal.
  • A foc mitjà, i amb l'olla tapada, ho deixem coure tot junt uns 25 minuts, remenant de tant en tant.
  • Si és necessari, afegeix més brou, o rectifica de sal.
  • Quan les llenties estiguin toves, retira l'olla del foc.

I ja tens el boníssim plat de cullera a punt per portar a taula!

Més informació
 
Destaquem