Recepta de temporada: Llenties amb sípia i carxofes

Un plat de cullera amb molts beneficis per al nostre organisme

La cuina a Catalunya durant els mesos més freds de l'any convida a gaudir de plats de cullera. No poden faltar-hi els llegums, i les verdures de temporada, com les carxofes. Avui us proposem preparar Llenties amb sípia i carxofes (recepta per a 4 persones).

INGREDIENTS:

  • 750 g de llenties cuites
  • 4 carxofes
  • 1 sípia mitjana
  • 2 cebes petites
  • 4 culleradetes de farina
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 got d'aigua
  • Oli d’oliva i sal

ELABORACIÓ:

  • Comencem per coure les llenties, si les fem a casa, o per repassar-les amb aigua si són de conserva.
  • Ara, netegem les carxofes i les tallem en vuit trossos cadascuna.
  • Tallem també la ceba a daus petits.
  • Agafem la sípia neta, i la trossegem.
  • En una paella amb un raig d'oli, sofregim la ceba, i quan estigui daurada afegim la sípia.
  • Ho deixem coure a foc mitjà fins que s'evapori l'aigua que deixa anar la sípia.
  • Afegim llavors la farina, la fregim, i incorporem el vi i l'aigua.
  • Ho deixem coure tot junt 15 minuts més.
  • Finalment, afegim les llenties cuites i les carxofes, i ho cobrim d'aigua.
  • Ho barregem tot molt bé, corregint de sal si és necessari, i ho deixem coure 15 minuts.

A punt per servir!

Més informació
 
Destaquem