La cuina a Catalunya durant els mesos més freds de l'any convida a gaudir de plats de cullera. No poden faltar-hi els llegums, i les verdures de temporada, com les carxofes. Avui us proposem preparar Llenties amb sípia i carxofes (recepta per a 4 persones).
INGREDIENTS:
- 750 g de llenties cuites
- 4 carxofes
- 1 sípia mitjana
- 2 cebes petites
- 4 culleradetes de farina
- 1 copa de vi blanc
- 1 got d'aigua
- Oli d’oliva i sal
ELABORACIÓ:
- Comencem per coure les llenties, si les fem a casa, o per repassar-les amb aigua si són de conserva.
- Ara, netegem les carxofes i les tallem en vuit trossos cadascuna.
- Tallem també la ceba a daus petits.
- Agafem la sípia neta, i la trossegem.
- En una paella amb un raig d'oli, sofregim la ceba, i quan estigui daurada afegim la sípia.
- Ho deixem coure a foc mitjà fins que s'evapori l'aigua que deixa anar la sípia.
- Afegim llavors la farina, la fregim, i incorporem el vi i l'aigua.
- Ho deixem coure tot junt 15 minuts més.
- Finalment, afegim les llenties cuites i les carxofes, i ho cobrim d'aigua.
- Ho barregem tot molt bé, corregint de sal si és necessari, i ho deixem coure 15 minuts.
A punt per servir!