Preparem moniato farcit de bolets i verdures

El moniato és un dels productes estrella de la tardor a Catalunya

Tot i que la temperatura d'aquests dies no ho indiqui massa, ens trobem ja a la tardor, i a Catalunya, un dels productes de temporada d'aquest moment de l'any és el moniato. Un tubercle amb propietats nutritives molt interessants i una bona font de provitamina A.

És ric en hidrats de carboni complexos i sucres, i el seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per 100 g). Amb un sabor dolç molt marcat, no té greixos, però sí gairebé un 2% de proteïna.

Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, el moniato ajuda a depurar el fetge, té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.

I ara que sabem tot això, avui preparem moniato farcit de bolets i verdures.

INGREDIENTS:

  • 2 moniatos mitjans, tan regulars com sigui possible
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 all porro
  • 6 xampinyons
  • 6 xiitake
  • 1 all sec
  • 150 grams de carn picada
  • 100 grams de formatge camembert
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal, pebre negre i herbes provençals

ELABORACIÓ:

  • Comencem per posar a escalfar el forn a 180º.
  • Netegem els moniatos i els col·loquem sobre el paper de forn.
  • Els rostim durant mitja hora, aproximadament.
  • Quan estiguin tendre, els retirem del forn i els deixem refredar.
  • Mentre es couen, pelem i piquem l'all, la ceba, i el porro.
  • Fem el mateix amb els bolets i els xampinyons.
  • En una paella amb un raig d'oli, saltem l'all picat amb la carn picada.
  • A mesura que es va coent, anem afegint la ceba i el porro.
  • Quan la barreja tingui una mica de color, afegim els bolets i els xampinyons.
  • Ho saltegem tot junt uns minuts més, i ho retirem del foc.
  • Quan els moniatos ja s'hagin refredat, els partim per la meitat.
  • Els buidem, amb una cullera, sense trencar la pell.
  • Posem la carn que en traurem dels moniatos en un bol gran.
  • Afegim en aquest bol els ingredients que hem saltejat i reservat.
  • Afegim també el formatge tallat a daus petits.
  • Ho salpebrem, i ho barregem bé.
  • Ara toca emplenar les pells dels moniatos amb aquesta barreja.
  • Per sobre, podem posar llavors de carabassa, formatge, o allò que ens sembli més adient.
  • Els gratinem uns 10 minuts al forn.

I llestos per gaudir-ne!

Més informació
 
Destaquem