Per als més llépols, fem panellets de xocolata!

Les postres típiques de la Castanyada poden tenir gustos molt diversos

La Castanyada és sinònim de menjar panellets a Catalunya, i n'hi ha per a tots els gustos. I és que, amb la mateixa base, es poden fer de pinyons, amb ametlla, amb coco, amb fruites confitades... Per als més llépols, avui us proposem fer panellets de xocolata.

INGREDIENTS:

  • 500 grams d'ametlla crua mòlta
  • 500 grams de sucre
  • 200 grams de patata
  • 1 ratlladura de llimona
  • 3 ous
  • 1 tub de vainilla ensucrada
  • 100 grams de xocolata negra 70% per a postres
  • Nous pelades, avellanes, ametlles...

PREPARACIÓ:

  • El dia abans de fer els panellets, hem de preparar el massapà.
  • En primer lloc, bullim la patata amb pell, la pelem i la xafem fins que quedi ben fina.
  • Quan s'hagi refredat, barregem la patata amb el sucre amb l'ajuda d'una forquilla.
  • Quan estigui ben barrejat, afegim l'ametlla mòlta, la ratlladura de llimona, els ous i la vainilla. Ho barregem fins que quedi una pasta homogènia.
  • Tapem la barreja amb un drap de cotó, i ho deixem reposar a la nevera fins a l'endemà.
  • L'endemà, anem fent boletes amb la massa, amb les mans untades amb oli.
  • Posem les boletes a una safata de forn.
  • Mentrestant, escalfem el forn a 180 graus.
  • Coem els panellets uns deu minuts fins que estiguin daurats.
  • Els traiem del forn, i els deixem refredar completament abans de treure'ls de la safata.
  • Mentrestant, i al bany maria, desfem la xocolata.
  • Quan els panellets estiguin freds, els introduïm dins de la xocolata.
  • Els traiem, i els deixem sobre una fulla de paper sulfuritzat.
  • Podem deixar-los així fins que la xocolata estigui presa, o podem guarnir-los amb una nou, avellana, o ametlla.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem