Fem una Amanida Cèsar per dinar?

A l'estiu vénen de gust plats frescos per combatre la calor

Estem en ple mes d'agost, la calor ens acompanya arreu de Catalunya, i a l'hora de dinar, una bona amanida és sempre una bona opció. I si és una amanida que ens serveix de plat únic, millor que millor.

Per això, avui preparem una Amanida Cèsar per llepar-se els dits.

INGREDIENTS:

  • 1 enciam varietat romana
  • 1 pit de pollastre cuit (a la planxa o al forn)
  • 50 grams de formatge parmesà
  • pa torrat o sec
  • 4 cullerades d'oli de gira-sol
  • Oli d'oliva verge extra

Per fer la salsa:

  • 1 cullerada de salsa Worcestershire
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 2 anxoves
  • 1 rovell d'ou
  • 1 all
  • Suc de mitja llimona
  • Llet
  • Oli de gira-sol
  • 2 cullerades de formatge parmesà
  • Pebre negre

ELABORACIÓ:

  • El primer que hem de fer és coure el pit de pollastre. El podem fer al forn, a la planxa, però també podem optar per fer-lo amb un arrebossat cruixent.
  • Ara, preparem la salsa.
  • Posem tots els ingredients de la salsa, menys l'oli de gira-sol i la llet, en un pot i ho triturem amb la batedora elèctrica.
  • Hi afegim oli de gira-sol procurant que no es talli i, si voleu, un raig de llet.
  • Estarà a punt quan sigui una salsa lligada, però més líquida que l'allioli.
  • Quan estigui la salsa feta, trinxem l'enciam.
  • Tallem el pollastre a trossos.
  • I ja podem muntar el plat:
  • A la base, posem l'enciam.
  • Per sobre, el pollastre i els daus de pa torrat. Afegim també el formatge i, si volem, un parell d'anxoves.
  • Ho reguem tot amb la salsa.

I llest per menjar!

Més informació
 
Destaquem