Què mengem quan arriba l'agost?

Les fruites i verdures de temporada ens mantenen hidratats per combatre la calor

Ha arribat el mes d'agost, el mes de les vacances per excel·lència, i el moment ideal per a dedicar-lo a fer allò que més ens agrada. I entre les múltiples propostes que segur que teniu a la llista, als qui us agrada la cuina, el mes d'agost és un bon moment per gaudir d'estones cuinant, sense pressa, per gaudir de bons àpats, i saludables, per compatir amb els vostres.

Perquè siguin realment plats saludables, cal apostar pels productes de temporada i de proximitat, i a Catalunya, al mes d'agost, en tenim de ben variats per a garantir que, portem el portem a taula, serà un èxit assegurat.

Parlem d'aquests productes típics del mes d'agost a Catalunya que faran les delícies de grans i petits.

Préssecs i nectarines viuen el seu millor moment a l'agost

Préssecs i nectarines viuen el seu millor moment a l'agost

Fruites d'agost

Si per alguna cosa destaquen les fruites que trobem al mes d'agost, a més del fet que estan boníssimes, és perquè, com passa al juliol, són fruites amb un alt contingut d'aigua. Un fet molt important, ja que ens ajuden a hidratar-nos i refrescar-nos durant els dies de calor, i ens aporten moltes vitamines i minerals, beneficiosos per al nostre organisme.

Cadascuna d'elles ens aporta algun benefici específic. Per exemple, la síndria i els préssecs tenen un 90% d'aigua, mentre que altres com les prunes són molt riques en fibra, o en vitamines, com és el cas del meló.

La temporada de cireres ja es va acabant, però, per contra, és el moment de gaudir de les fruites ja mencionades (síndria, préssecs, prunes o meló), així com de les peres, els albercocs i les nectarines.

Destaquem les seves principals propietats:

Síndria: El 90% és aigua, té un alt contingut de vitamina C, calci, i àcid fòlic.
Meló: Ric en aigua i vitamina A i E. És un excel·lent diürètic.
Figues: Tenen un 85% d'aigua, són riques en minerals com el potassi, el calci, el magnesi i el fòsfor.
Préssecs (de vinya, d'aigua, o paraguaià): Tenen gairebé un 90% d'aigua, i són rics en minerals com el potassi, i en vitamina A.
Albercocs: Tenen un 87% aigua, així com són rics en potassi i vitamina A.
Pera: Rica en aigua i vitamina A, C i àcid fòlic. A més, conté molta fibra.

N'hi ha per triar!

De tomàquets n'hi ha per a tots els gustos

De tomàquets n'hi ha per a tots els gustos

Verdures d'agost

Parlant ja de verdures, al mes d'agost, com passa amb la fruita, també trobem una gran varietat de productes que ens ajuden a mantenir-nos hidratats, a més que es poden menjar de moltes maneres, i estan boníssims. Parlem de verdures com l'enciam, el pebrot vermell o la mongeta verda, que viuen ara el seu millor moment, sense oblidar els tomàquets! I tampoc els carabassons, els cogombres i les albergínies.

Ja teniu al cap quines receptes fareu amb tots aquests boníssims productes de temporada? Segur que sí! El resultat: plats plens de color, hidratants, i perfectes per combatre la calor!

Més informació
 
Destaquem