Cuinem uns exquisits fideus amb costella, botifarra i bolets

És temps de bolets, i això es nota a la gastronomia catalana

Quan arriba el temps dels bolets a Catalunya, s'obre un amplíssim ventall de possibilitats a la nostra cuina. I és que, a la majoria, ens agraden tots, i de totes les maneres. Guisats, a la brasa, amb truita, en l'arròs... hi ha mil maneres de cuinar-los. Per això, durant aquesta temporada, us proposem fer un grapat de boníssimes receptes amb els bolets com a protagonistes.

Comencem amb un plat carregat d'energia i que, sense cap dubte, és ideal per als dies que comença a fer fred. Avui farem fideus amb costella, botifarra i bolets.

 

INGREDIENTS:

  • Bolets (tants com vulgueu)
  • Costella de porc (la quantitat desitjada)
  • 2 botifarres
  • 300 grams de fideus
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets
  • 1 gra d'all
  • 1 fulla de llorer
  • Vi blanc
  • 1 litre d'aigua
  • Pebre negre i vermell
  • Oli i sal

ELABORACIÓ:

  • Netegem els bolets i els tallem a trossos si són molt grans.
  • Els fregim a foc lent amb mig gra d'all picat. Els reservem.
  • Tallem la costella a daus, i la botifarra a trossos petits, i ho daurem tot en una cassola amb l'altre mig gra d'all.
  • Ho salpebrem, i quan estigui tot enrossit, traiem la costella i la botifarra i la reservem en un plat.
  • En el mateix oli de coure la carn, sofregim la ceba picada i el pebrot tallat ben petit, amb la fulla de llaurer.
  • Afegim, quan ja estiguin la ceba i el pebrot daurats, el tomàquet pelat i triturat i ho coem a foc lent.
  • Quan estigui cuit, afegim un raig de vi blanc, i ho seguim coent uns 10 minuts.
  • Passat aquest temps, posem els fideus i els enrossim. Afegim una mica de pebre vermell.
  • Quan ja tinguin color, afegim l'aigua i els deixem coure a foc lent.
  • Afegim una mica més d'aigua, i incorporem la barreja de costella i botifarra, i també els bolets.
  • Ho remenem bé, i que cogui tot junt 10 minuts.

Passat aquest temps, ja ho tenim a punt per a menjar!

Més informació
 
Destaquem