A la cuina! Els infants preparen un pastís de Sant Jordi

Cuinar amb els més petits de casa desperta la seva creativitat

Ja esteu pensant la millor manera de celebrar Sant Jordi? Per als infants, hi ha propostes ben diverses per viure aquesta tradició tan nostrada a Catalunya. Una d'elles, és fer manualitats per regalar o guarnir la casa. I una altra, és cuinar i preparar un pastís boníssim per a que no faltin les postres el dia de Sant Jordi.

Hi ha receptes senzilles en les quals poden participar els infants i, així, no solament gaudireu d'unes boníssimes postres, sinó que també passareu una bona estona en família a la cuina.

Us proposem de fer un Pastís de Sant Jordi amb crema cremada i maduixes. Tots a punt?

INGREDIENTS:

  • Pa de pessic (el podeu fer prèviament, o comprar-lo fet)
  • 300 grams de crema catalana
  • Una dotzena de maduixes
  • 100 grams de sucre de llustre
  • 3 cullerades d'Anís del Mono
  • Suc de mitja taronja

ELABORACIÓ:

  • Comencem per agafar el pa de pessic que ens servirà de base del pastís. Si l'hem fet nosaltres a casa, hem d'esperar que s'hagi refredat del tot.
  • Tallem la part superior com si fos un disc, i la retirem (ja tenim berenar) per quedar-nos amb la molla a vistes.
  • En un bol, barreja el suc de mitja taronja i l'anís.
  • Escampa la barreja per la part de dalt del pa de pessic amarant bé la molla.
  • Per sobre, estén la crema catalana (que també la podeu fer vosaltres mateixos) fins que quedi ben llisa.
  • Cobrim la crema amb el sucre, i cremem la part superior (els infants necessiten ajuda en aquest punt!).
  • Per al toc final de Sant Jordi, renta les maduixes i parteix-les per la meitat.
  • Ara, escampa-les per sobre de la crema formant les quatre barres de la senyera.

I ja tens un pastís de Sant Jordi senzill i boníssim per celebrar la diada!

Més informació
 
Destaquem