Fem la coca de Sant Joan a casa!

Aquestes postres es mengen la nit de Sant Joan a les revetlles amb amics i família

Si una cosa no pot faltar a taula durant la revetlla de Sant Joan, aquesta és la tradicional coca de Sant Joan. Un dels àpats que més representen la celebració i que, a més, són unes de les postres més populars a Catalunya.

Aquesta coca dolça es menja durant la Nit de Sant Joan a les revetlles, acompanyada per vi dolç o ranci. I n'hi ha per a tots els gustos, ja que pot ser confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada.

Per gaudir-la d'una manera ben especial, us proposem preparar-la a casa.

INGREDIENTS:

  • 250 grams de farina de força
  • 200 grams de fruites confitades
  • 75 grams de llet
  • 55 grams de mantega tova
  • 55 grams de sucre
  • 25 grams de pinyons
  • 20 grams de llevat premsat
  • 2 ous
  • Mitja copa d'anís
  • Pell de llimona ratllada
  • Sal, sucre, oli o mantega

ELABORACIÓ:

  • Desfem el llevat amb la llet una mica calenta.
  • Afegim 3 cullerades de farina i ho treballem fins a tenir una massa llisa. Ho deixem reposar fins que hagi doblat el volum.
  • Mentrestant, fem un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre hi posem la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'anís.
  • Treballem tots els ingredients que hi ha al mig, afegim la massa fermentada i continuem treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
  • Quan ja la tenim a punt, l'estirem sobre una placa de forn untada amb oli o mantega amb un gruix d'1 centímetre i forma ovalada.
  • Pintem amb ou la massa i col·loquem al damunt les fruites confitades, tallades a trossos.
  • Ho deixem reposar fins que dobli el volum.
  • Repartim els pinyons per sobre, i hi posem sucre pel damunt.
  • Coem la coca al forn a 180 ºC uns 20 minuts.


Quan s'hagi refredat, ja la podem gaudir per celebrar Sant Joan!

Més informació
 
Destaquem