Què mengem per Sant Joan?

Els productes de temporada marquen els àpats que es comparteixen la nit més màgica de l'any

Arriba la nit màgica de Sant Joan, i la tradició diu que, de postres, no hi pot faltar la coca de Sant Joan. Però aquesta és una celebració en la qual és habitual reunir-se amb la família o els amics i gaudir d'un bon àpat al voltant d'una taula. Això sí: respectant enguany les mesures de seguretat per prevenir l'expansió de la Covid-19.

En aquesta cita gastronòmica, els productes de temporada hi són ben presents. Mar i muntanya se citen a taula, i és que amb l'arribada de l'estiu és època de gaudir del marisc, i del peix blau com el verat o les sardines, o uns bons llagostins.

Tampoc hi pot faltar la carn. Aquesta és època de menjar pollastre, vedella, xai i conill. I els horts viuen en aquesta època el seu moment de màxima esplendor, motiu pel qual les fruites i verdures no poden faltar a taula. Enciams, tomàquets, cogombres i mongetes són els protagonistes d'aquesta època, i ho podeu preparar de múltiples maneres.

Per tancar l'àpat, no us oblideu de les fruites dolces i amb molta aigua de les quals ja se'n pot gaudir. Serviu cireres, maduixes, prunes, o síndries, entre moltes altres varietats que podeu trobar a les vostres botigues de proximitat.

 

I per acabar, que no falti la coca de Sant Joan! La podeu preparar a casa, o gaudir de les múltiples opcions que ofereixen forns i pastisseries. Òbviament, acompanyeu-la d'un bon vi dolç o ranci, o cava si ho preferiu.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem