Fem calçots amb salsa romesco a casa

Una recepta boníssima per gaudir d'una calçotada sense desplaçar-se

Per a moltes persones, ara és el moment de gaudir de les calçotades. Però si no us podeu desplaçar, o simplement us ve de gust gaudir d'aquest àpat un dia estant a casa, tot seguit compartim una recepta perquè prepareu uns calçots amb salsa romesco boníssims.

Preneu nota.

INGREDIENTS:

  • Calçots
  • Sal i pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra

Salsa Romesco:

  • 2 nyores
  • 50 grams d'ametlles fregides
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1 bitxo petit
  • 2 grans d'all pelats
  • 150 grams de tomàquet triturat
  • 100 grams de pebrot vermell
  • 180 grams d'oli d'oliva verge extra
  • 20 grams de vinagre

ELABORACIÓ:

  • Començarem per fer la salsa romesco.
  • Triturem amb la batedora la polpa de les nyores sense llavors, les ametlles, la llesca de pa i el bitxo durant 10 segons. Ho reservem.
  • Triturem ara 30 grams d'oli i els grans d'all.
  • En una paella, sofregim la barreja d'all i oli amb el tomàquet triturat.
  • Afegim el vinagre, el pebrot, i la barreja amb les nyores que havíem preparat al principi, i salpebrem.
  • Ho triturem tot junt. Quan estigui ben barrejat, anem afegint l'oli restant a poc a poc.
  • Quan estigui ben lligada la salsa, la reservem.
  • Ara, preparem els calçots.
  • Els netegem, els tallem part de les fulles, i els traiem l'arrel mentre preescalfem el forn a 200 graus.
  • Els col·loquem sobre la reixa del forn, amb una safata sota perquè no caigui l'aigua.
  • Posem la safata al forn i els coem durant uns 15 minuts amb aire i calor a baix i a dalt.

Quan estiguin cuits, ja els podem servir amb la salsa romesco. Bon profit!

Més informació
 
Destaquem