Cuina: la veritable salsa per a calçots

Les calçotades són tota una tradició a Catalunya durant els mesos d'hivern

És temps de calçots i calçotades a Catalunya, i són moltes les persones que gaudeixen d'aquesta tradició gastronòmica a casa nostra.
Tot i que molts acompanyen els calçots amb la tradicional salsa romesco, la salsa que veritablement acompanya aquest àpat és la salsa per a calçots. Compartim una de les receptes per a elaborar-la a casa i triomfar en totes les teves calçotades!

INGREDIENTS:

  • 4 nyores torrades
  • 50 grams d'avellanes torrades
  • 100 grams d'ametlles torrades
  • 4 tomàquets madurs
  • 4 branques de Julivert
  • 1 cabeça d'alls
  • Sal
  • 200 cl. d'oli d'oliva arbequina

ELABORACIÓ:

  • Netegem bé totes les verdures i traiem les llavors de les nyores.
  • Escalivem, a la brasa o al forn, els tomàquets, els alls i les nyores.
  • Un cop cuits, pelem els alls i els tomàquets, i ho tallem a trossos petits, alhora que esmicolem les nyores.
  • En un morter, posem una mica de sal i piquem les ametlles i les avellanes.
  • Afegim els alls, ho piquem, i després afegim les nyores i els tomàquets.
  • Per acabar, afegim el julivert, i ho piquem tot junt.
  • Ara, anem afegint l'oli a poc a poc sense deixar de remenar perquè lligui la salsa.
  • Quan tingui la textura desitjada, ja la tenim a punt per gaudir-la amb els calçots!
Més informació
 
Destaquem