8 receptes per gaudir a la taula per Setmana Santa

La gastronomia d'aquesta època de l'any ve marcada per la presència del bacallà, les verdures i els llegums

La Setmana Santa, com passa amb la Quaresma, és tradició l'abstinència i el dejuni. Destaca especialment la prohibició de menjar carn durant aquest període. Una tradició que prové de l'origen cristià de la celebració, però que en molts casos s'ha preservat simplement per tradició familiar.

Així, el producte estrella d'aquesta època de l'any, parlant de gastronomia, és el bacallà. Però també les verdures i els llegums. Espinacs i cigrons tenen un especial protagonisme. Recollim avui un seguit de receptes elaborades amb aquests ingredients perquè no us faltin idees a la cuina!

El bacallà és un peix blanc amb baix contingut en greix. Amb tot, és ric en àcids grassos essencials, i és un aliment bàsicament proteic contenint tots els aminoàcids essencials. A més, destaca pel seu contingut en potassi, que afavoreix el bon funcionament del sistema nerviós, i en fòsfor, present als ossos i les dents.

Per portar-lo a la taula, tenim múltiples opcions. Podem preparar un boníssim arròs amb bacallà, fer bacallà amb samfaina, o a la catalana, degustar unes croquetes casolanes de bacallà, o preparar un dels plats més típics de Setmana Santa, el bacallà amb cigrons i espinacs.

 

Una altra opció, que fa festa i és boníssim, és preparar canelons d'espinacs a la catalana, o sorprendre els comensals amb uns cigrons a la catalana.

I que no faltin les postres. Com durant la Quaresma, el dolç típic d'aquesta època de l'any són els bunyols de Quaresma. Un producte boníssim que podeu trobar als forns i pastisseries, però que també podeu fer a casa vosaltres mateixos.

Bon profit!

 
Destaquem