5 manualitats infantils per preparar la Pasqua

És temps de vacances, i si estem a casa, podem aprofitar per guarnir la llar amb objectes fets per nosaltres

Immersos en la celebració de la Setmana Santa, i ben a punt de celebrar Pasqua, són moltes les persones que passen aquests dies de vacances a casa. Això no vol dir avorrir-se, i és que són moltes les activitats que podem fer amb els infants per gaudir del temps lliure en família.

Una bona opció és fer manualitats relacionades amb aquesta època de l'any. Unes manualitats que ens serviran per guarnir la llar i celebrar la Pasqua d'una manera en divertida.

Us en proposem algunes!

Pintem ous de Pasqua!

Aquest és tot un clàssic d'aquestes dates. Heu de ser previsors, això sí, i uns dies abans, heu de buidar els ous de manera correcta per guardar les closques i deixar que s'assequin. Per buidar-los, heu de fer un forat petit a la part superior, i un una mica més gran a la part inferior. Llavors, bufeu pel forat petit, fins que surti l'ou.

Quan ja estiguin buits i secs, és hora de pintar-los. Recordem que pintar els ous de pasqua és una molt bona oportunitat per fomentar la creativitat dels més petits. Amb aquarel·les, amb retoladors, amb ceres... posant-hi cintes, fent dibuixos... Un ventall molt ampli de possibilitats que us faran gaudir d'una molt bona estona!

Fem una corona de Pasqua

Si volem guarnir la porta de casa, una bona opció és fer una corona de Pasqua. És molt fàcil. Tan sols necessiteu unes quantes cartolines de colors, un tros de corda i uns conills.

Retallem les cartolines de colors amb forma d'ou i els enganxem l'un al costat de l'altre, donant la forma de corona. A sobre, enganxem també els conillets que hem dibuixat. Quan ja la tinguem feta, enganxem un tros de corda en un extrem, i ja la podem penjar on més llueixi.

Corona de Pasqua

Corona de Pasqua

Conills amb gots de plàstic

Ara que ve Pasqua, no poden faltar els conills a casa! Per fer-ne una pila i ben divertits, només necessiteu gots de plàstic i cartolines de colors. Retalleu en una cartolina la forma de les orelles del conill, els ulls, el nas i les dents.

Agafeu després el got de plàstic i ho enganxeu amb cola. Ja teniu els conills a punt per guarnir la llar!

 

Una diadema amb orelles de conill

Amb unes orelles de conill, podem tenir una disfressa ben adequada per a aquestes dates. I és que a tots els infants els agrada disfressar-se! Per fer una diadema de conill només necessiteu una diadema i una petita safata de poliespan. Dibuixeu sobre un paper la forma d'una orella, i després ho traslladeu dues vegades sobre el poliespan. Ara, retalleu les orelles i les folreu de tela o paper. Fixeu les dues orelles a la diadema, i ja la teniu a punt!

Figures de feltre

Si ens agrada cosir i enganxar, podem optar per fer figures de feltre. Unes de les més senzilles i accessibles per a tots els nivells és fer ous de colors per fer una cistella d'ous de Pasqua. Tan sols necessiteu feltre de colors, fil i agulla.

Per fer-los, retalleu la forma de l'ou en diferents peces de feltre de colors, enganxeu dues cares del mateix color, i cosiu-les pel costat. En podeu fer tants com colors disponibles tingueu! I també els podeu guarnir amb sanefes de feltre d'altres colors, punts de roba... enganxeu amb cola o cosiu els guarniments!

I si voleu anar una mica més enllà, hi podeu afegir un conillet. Així, a una de les parts de l'ou, feu una altra peça de feltre de la mida de la mitja part inferior de l'ou, i cosiu-la pel lateral a l'ou que ja teníem, deixant oberta la part de dalt.

Amb feltre blanc o marró, dibuixeu la figura d'un conillet, pinteu-li ulls i boca, i poseu-lo a la "butxaqueta" creada a l'ou. Ja ho teniu!

Més informació
 
Destaquem