Fem croquetes de bacallà

Un clàssic que no pot faltar mai a taula

A qui no li agraden les croquetes? Són un clàssic a taula, elaborades amb tants ingredients com pugueu imaginar. Però aprofitant el moment de l'any que és, i que el producte estrella d'aquests dies és el bacallà, avui us expliquem com fer unes boníssimes croquetes de bacallà casolanes.

INGREDIENTS:

 
  • Mig quilo de bacallà dessalat
  • 70 grams de farina
  • 70 grams de mantega
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 30 grams de julivert picat
  • Mig litre de llet
  • Mig litre de crema de llet
  • Oli d'oliva
  • 1 ou, farina i pa ratllat per arrebossar

ELABORACIÓ:

  • Comencem per picar la ceba i els alls, i ho sofregim en una paella amb mantega i un raig d'oli.
  • Esqueixem el bacallà i l'afegim a la paella.
  • Afegim també el julivert picat.
  • Ho coem tot junt fins que hagi deixat anar tota l'aigua.
  • Ara, afegim la farina i ho deixem coure uns segons perquè es desfacin els grumolls.
  • Escalfem la llet i la crema de llet, i ho afegim a la barreja.
  • Ho deixem coure tot 10 minuts a foc lent.
  • Passat aquest temps, posem la barreja en un bol i ho triturem.
  • Posem la pasta (que ha hagut de quedar ben homogènia) en una paella antiadherent, i ho anem remenant fins que deixi d'enganxar-se la pasta a la paella.
  • Reservem la pasta fins que es refredi.
  • Ara és el moment de començar a fer les croquetes.
  • Fem les boles, els donem forma de croqueta, les passem per la farina, després per l'ou batut, i després pel pa ratllat.
  • Fregim les croquetes amb molt oli calent.

I ja les tenim a punt per menjar!

 
Destaquem