L'estel de la Sagrada Família il·lumina Barcelona

La Torre de la Mare de Déu quedava inaugurada el 8 de desembre en un acte carregat de simbolisme

Barcelona ja disposa d'un nou perfil des d'aquest dimecres, 8 de desembre. Ho fa després que s'hagi inaugurat la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, coronada per un gran estel que, il·luminat, dibuixa una nova silueta de la capital catalana.

La inauguració va comptar, com a acte central, amb una eucaristia i amb la posterior benedicció i il·luminació per primera vegada de la segona torre més alta ja finalitzada.

La Sagrada Família amb la Torre il·luminada. FOTO: @sagradafamilia

La Sagrada Família amb la Torre il·luminada. FOTO: @sagradafamilia

La celebració litúrgica, que va coincidir amb el dia de la Immaculada Concepció i amb la cloenda de l'Any de Sant Josep, es va celebrar a l'interior de la Basílica, va estar presidida pel Cardenal Joan Josep Omella i Omella, arquebisbe de Barcelona, i va ser seguida per milers de persones des de l'exterior del temple, amb la pantalla gegant instal·lada per a l'ocasió.

 

Posteriorment, es va celebrar l'acte de benedicció de la torre de la Mare de Déu, que es va poder seguir des de tot el món, ja fos des del carrer de la Marina o en directe des del web estel.sagradafamilia.org.

Durant aquest acte central de la inauguració es va estrenar un arranjament de la peça Magníficat, realitzada pel compositor Marc Timón i cantada per l'Orfeó Català.

Acte de cultura popular a l'interior del temple. FOTO: @sagradafamilia

Acte de cultura popular a l'interior del temple. FOTO: @sagradafamilia

Prèviament, al matí, la cultura popular va prendre el protagonisme, i a l'interior del temple s'hi van poder veure Gegants, Castells i Sardanes, entre altres. En l'acte, dissenyat expressament per a aquest moment històric, hi van participar la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, l'Esbart Gaudí, els Castellers de la Sagrada Família, la Confederació Sardanista de Catalunya, l'Àliga de la Ciutat, els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat i els Gegants de la Sagrada Família.

En acabar l'acte, es va celebrar una ballada popular de sardanes a la plaça de Gaudí, amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

Col·locació de l'estrella FOTO @sagradafamilia

Col·locació de l'estrella FOTO @sagradafamilia

El Nou estel que il·lumina la ciutat

L'estel de la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família té un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones, i es va pujar ja acoblat el passat 29 de novembre. Les setmanes prèvies es va treballar en el muntatge i acoblament del seu nucli, que té forma de dodecaedre, amb les dotze puntes piramidals de l'estrella que sorgeixen de cada costat.

Feta de vidre texturat amb una estructura d'acer inoxidable a les arestes, de dia els vidres estan il·luminats pel sol i, de nit, la claror sorgeix de l'interior, des dels focus instal·lats a la base de les puntes.

Més informació
 
Destaquem