Com serà la torre més alta de la Sagrada Família?

La Torre de Jesús es preveu que estigui enllestida coincidint amb el centenari de la mort d'Antoni Gaudí, l'any 2026

La finalització d'un dels edificis més emblemàtics de Barcelona, la Sagrada Família, cada cop està més a prop. i és que aquesta mateixa setmana coneixíem que la Junta Constructora del temple preveu tenir construïda la torre de Jesús, la més alta de l'edifici, l'any 2026, coincidint amb el centenari de la mort d'Antoni Gaudí.

Aquesta torre és el pilar central de la basílica, i assolirà els 172,5 metres d'alçada. La creu que el coronarà, de quatre braços acampanats de 13,5 metres d'amplada, i recoberta de ceràmica esmaltada i vidre, en farà 17 i es podrà visitar per dins. Des de l'interior de la creu es podrà accedir als quatre braços, i al centre s'hi col·locarà l'anyell diví.

Construcció de les torres de la Sagrada Família. FOTO: @sagradafamilia

Construcció de les torres de la Sagrada Família. FOTO: @sagradafamilia

Pel que fa a la data de finalització de les obres del conjunt de la basílica, el director de la Junta Constructora afirma que han descartat acabar-les l'any 2026, com s'havia anunciat, per una manca de finançament derivada del tancament del temple durant la pandèmia.

 

Ara, la intenció de l'equip és començar la construcció de les torres centrals un cop finalitzi la de la Mare de Déu, que es coronarà el vuit de desembre amb un gran estel. L'any vinent es completarà la torre de l'evangelista Lluc, de la qual ja es tenen els materials produïts, i s'avançarà en la torre de Jesucrist fins a assolir el novè nivell.

Més informació
 
Destaquem