9 propostes per gaudir del cap de setmana

La gastronomia, les festes tradicionals i el circ són els protagonistes del cap de setmana a Catalunya

En ple equador del mes de febrer, les activitats no s'aturen a Catalunya per oferir diferents opcions de lleure per gaudir del temps lliure. D'entre totes elles, en destaquem algunes perquè tingueu on triar!

Festa del Brut i la Bruta, la festa de la Llordera de Torà

Festa del Brut i la Bruta, la festa de la Llordera de Torà

Festes

El 14 de febrer arrenca la Festa de la Llum de Manresa, que s'estendrà fins al 8 de març. Una festa que recorda el miracle que, segons la llegenda, es va produir el 21 de febrer de 1345 i que va posar fi al conflicte entre la ciutat i el bisbe per la construcció de la Séquia.

Mentrestant, els dies 14 i 15 de febrer és el torn de la Festa del Brut i la Bruta, la festa de la Llordera de Torà, i la Festa dels Traginers a Balsareny durant tot el cap de setmana.

Festa de la Carxofa a Amposta

Festa de la Carxofa a Amposta

Propostes gastronòmiques

D'entre les propostes gastronòmiques del cap de setmana destaca la Festa de la Carxofa i de l'Arròs a Amposta, que se celebra diumenge, dia 16. Una festa que reivindica un producte típic de la zona amb plats elaborats pels restaurants que hi participen i un dinar popular.

També diumenge se celebra la Xatonada Popular de Sitges, en el marc de la Ruta del Xató d'enguany. Tot plegat, sense oblidar-se de la Garoinada de Palafrugell, i les Jornades Gastronòmiques de la Galera que s'estan celebrant a les Terres de l'Ebre.

El circ és el protagonista del cap de setmana a Girona

El circ és el protagonista del cap de setmana a Girona

Festivals i més

A partir d'aquest cap de setmana, i fins al 18 de febrer, se celebra el Festival Internacional del Circ de Girona, que arriba a la 9a edició. Així, una setantena d'artistes arribats d'una dotzena de països oferiran 24 atraccions mai vistes a Europa i comptarà amb la participació de les principals companyies de circ d'arreu del món.

A més, aquest diumenge té lloc la tradicional Trobada de Clàssics Montseny Guilleries Arbúcies. Una cita ineludible per a totes aquelles persones que viuen amb intensitat el món del motor.

 
Destaquem