Cita gastronòmica a les Terres de l'Ebre per gaudir de la galera

Aquest crustaci és el protagonista de les Jornades Gastronòmiques de la Galera durant el mes de febrer

En el moment de màxima esplendor de les galeres, les Terres de l'Ebre celebren del 7 de febrer i fins a l'1 de març la setena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera. Així, els municipis d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita uneixen forces per donar a conèixer aquest exquisit producte de les costes catalanes, oferint en bona part dels seus restaurants menús que tenen com a protagonista aquest producte local i de qualitat típic de la mar de l'Ebre.

A més, els plats estan maridats amb vins DO Terra Alta, i podreu tastar, entre altres, arròs amb galeres, calamar i carxofa, suquet de galeres amb mongetes o galeres a la planxa amb flor de sal i oli d'oliva verge.

Consulteu les propostes.

La millor època per menjar galeres és al mes de febrer

La millor època per menjar galeres és al mes de febrer

Què són les galeres?

La galera és un crustaci de l'ordre dels estomatòpodes, d'un color groguenc i cos deprimit, que es troba als fons llimosos i sorrencs de les costes catalanes, on excava les seves galeries. És una espècie molt abundant als Països Catalans.

És un producte que, en temporada (al mes de febrer), es pot trobar a mercats i botigues de peix fresc. I és que la galera s'acostuma a consumir fresca, cuinada de múltiples maneres, si bé és molt preuada pel bon gust que aporta a arrossos i guisats de peix.

Un crustaci, molt abundant a les Terres de l'Ebre, que és ric en nutrients, esdevenint font de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals. A més, és baixa en calories i de fàcil digestió.

Més informació
 
Destaquem