La llegenda que amaga el cim més emblemàtic de Montserrat

El cavall Bernat és el cim més emblemàtic del massís de Montserrat

El Cavall Bernat és el cim més emblemàtic de Montserrat. Una agulla que, dins el massís, ocupa una posició central, i que és la muntanya més coneguda i rellevant de Montserrat. També és un dels cims més emblemàtics de Catalunya, entre altres per la seva forma fàl·lica que crida molt l'atenció. També per la seva posició, que l'han convertit en un dels trets típics més característics del perfil de la muntanya de Montserrat.

A més, el Cavall Bernat compta amb una llegenda pròpia, que encara l'envolta més de misteri, marcada pels pactes amb el diable.

La descobrim:

Diu la llegenda que a un llenyataire que havia de transportar feixos de llenya al Llobregat el diable li va prestar un cavall anomenat Bernat, ràpid com un llampec, perquè l'ajudés en aquesta feina. 'Cavall Bernat, Cavall Bernat, baixa la llenya al Llobregat' diu que deia el llenyataire al cavall.

Però qui fa pactes amb el diable alguna cosa ha de donar a canvi. La condició imposada pel diable va ser que al cap de deu anys el llenyataire li havia de proporcionar un altre cavall de característiques similars.

 

El llenyataire es va fer ric gràcies a l'ajuda del cavall Bernat però el dia que es complien els deu anys, el diable li recordà la promesa que el llenyataire ja havia oblidat. Davant d'això, la seva muller va pregar a la Verge i una llum va omplir l'indret. Després de l'ensurt, el diable i el cavall Bernat havien desaparegut i en el seu lloc s'alçava una pedra assenyalant el cel.

Més informació
 
Destaquem