3 manualitats de Pasqua per fer amb els infants

La celebració de la Pasqua a casa ens dona temps per fer manualitats amb els més petits

Aquesta Setmana Santa la passem a casa a causa del confinament decretat per aturar el coronavirus. I com està passant en les darreres setmanes, cal fer volar la imaginació per omplir les hores a les llars amb els més petits.

Aprofitant que s'acosta la celebració de Pasqua, us proposem tres manualitats per fer amb els més petits que us oferiran una estona de lleure en família i, a més, serviran per guarnir la llar aquests dies!

Els ous fets amb feltre els podeu decorar com vulgueu.

Els ous fets amb feltre els podeu decorar com vulgueu.

Figures de feltre

Amb feltre podem fer mil i una creacions. Una de les més senzilles és fer ous de colors per fer una cistella d'ous de Pasqua. Tan sols necessiteu feltre de colors, fil i agulla.

Així, retalleu la forma de l'ou en diferents colors, enganxeu dues cares del mateix color, i cosiu-les pel costat. En podeu fer tants com colors disponibles tingueu! I també els podeu guarnir amb sanefes de feltre d'altres colors, punts de roba...

I si voleu anar una mica més enllà, hi podeu afegir un conillet. Així, a una de les parts de l'ou, feu una altra peça de feltre de la mida de la mitja part inferior de l'ou, i cosiu-la pel lateral a l'ou que ja teníem, deixant oberta la part de dalt.

Amb feltre blanc o marró, dibuixeu la figura d'un conillet, pinteu-li ulls i boca, i poseu-lo a la "butxaqueta" creada a l'ou. Ja ho teniu!

Conills fets amb gots de plàstic.

Conills fets amb gots de plàstic.

 

Conills amb gots de plàstic

Si teniu gots de plàstic, i unes quantes cartolines, podeu tenir uns divertits conills! Per fer-los, heu de retallar en una cartolina la forma de les orelles del conill, els ulls, el nas i les dents.

Agafeu després el got de plàstic i ho enganxeu amb cola. Si el voleu guarniu una mica més, només heu de deixar volar la imaginació, i la taula de Pasqua quedarà ben bonica!

Pinteu ous com més us agradi.

Pinteu ous com més us agradi.

I tot un clàssic... pintar ous de Pasqua!

Per fer aquesta activitat, haureu de ser previsors, i uns dies abans, buidar els ous de manera correcta per guardar les closques i deixar que s'assequin. Per buidar-los, heu de fer un forat petit a la part superior, i un una mica més gran a la part inferior. Llavors, bufeu pel forat petit, fins que surti l'ou.

Dit això, pintar els ous de pasqua és una molt bona oportunitat per fomentar la creativitat dels més petits. Amb aquarel·les, amb retoladors, amb ceres... posant-hi cintes, fent dibuixos... Un ventall molt ampli de possibilitats que us faran gaudir d'una molt bona estona!

Més informació
 
Destaquem