Gaudeix de les Caramelles per Pasqua... des de casa!

Els cants a la joia de la Pasqua i la primavera no ressonaran enguany a places i carrers, però se'n pot gaudir des de casa

Cada any, quan arriba la Pasqua, les Caramelles ressonen a molts municipis de Catalunya, omplint de tradició places i carrers d'arreu del territori. Enguany, però, aquesta imatge festiva i primavera, no es podrà gaudir en directe, ja que aquesta Pasqua la passem a casa pel confinament decretat per aturar el coronavirus.

Amb tot, això no significa que no en puguem gaudir des de casa. I és que sempre podem recuperar vídeos de passades edicions, o gaudir de les propostes que es fan aquests dies a les xarxes socials.

 

Què són les caramelles?

Les Caramelles són cançons populars, tradicionalment de temàtica religiosa, tot i que amb el temps s'han adoptat altres temàtiques, com el cant a la primavera o a l'amor.

Les caramelles estan documentades des del segle XVI en l'àmbit rural, i les més antigues que es coneixen són els goigs de caràcter religiós dedicats a la Mare de Déu del Roser. Tradicionalment, els cantaires es posaven sota els balcons dels amics, i en acabar la interpretació, pujaven fins aquest lloc una cistella engalanada per rebre algun obsequi, com ara ous de Pasqua o algun donatiu econòmic.

 

Són molts els municipis on encara és ben viva la tradició, com és el cas de Sant Cugat del Vallès. Recuperem un vídeo d'aquestes cantades, amb la Societat Coral La Lira.

Més informació
 
Destaquem