Aprèn a fer la salsa que no pot faltar a les calçotades

La salsa Romesco acompanya els calçots a les taules del país

En plena època de calçots, les calçotades s'estenen arreu del país. Els protagonistes, com no pot ser d'altra manera, són els calçots, però a taula no pot faltar una bona salsa Romesco per acompanyar-los.

T'expliquem com preparar-la amb una recepta fàcil i senzilla amb la qual triomfaràs a totes les calçotades.

INGREDIENTS:

  • 3 nyores
  • 150 g d'ametlles torrades i pelades
  • 125 g d'avellanes torrades i pelades
  • 2 llesques de pa torrat
  • 1/2 bitxo
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • 5 tomàquets madurs escalivats
  • sal
  • pebre negre i pebre vermell
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre

ELABORACIÓ

  • Deixeu les nyores a remull amb aigua tèbia durant mitja hora.
  • En un morter, poseu el bitxo, les ametlles, les avellanes, el pa torrat, els alls pelats i els tomàquets i piqueu-ho bé.
  • Incorporeu la polpa de les nyores, i torneu a picar.
  • Afegiu oli i vinagre, i remeneu bé amb la mà de morter.
  • Afegiu sal al gust.
  • I a punt per degustar-la!
Més informació
 
Destaquem