Tret de sortida oficial a la temporada de calçots a Valls

Durant el darrer cap de setmana de gener se celebra la Gran Festa de la Calçotada a Valls

Els mesos de fred a Catalunya són temps de calçots, una tradició gastronòmica arrelada al país, amb origen llegendari, que omple masies i restaurants d'àpats amb aquest producte com a protagonista. Però cada any, el tret de sortida oficial a la temporada de calçots els dona la Gran Festa de la Calçotada a Valls, bressol dels calçots.

Una cita que enguany se celebra els dies 25 i 26 de gener, amb una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que proposa al visitant un variat programa d'actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d'elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots i altres degustacions.

Valls celebra la Gran Festa de la Calçotada

Valls celebra la Gran Festa de la Calçotada

Així, tot i que els actes centrals se celebren diumenge, dia 26, durant tot el cap de setmana es pot gaudir del Mercat de la Calçotada, la mostra de Cuina del Calçot, la 6a Jornada Gastronòmica del Calçot (el dissabte), i la ruta Viu la història del Xat de Benaiges, així com una Trobada de 2CV el dissabte a la tarda.

Ja diumenge al matí, es faran les demostracions de coure calçots a la graella, el 33è Concurs de Cultivadors de Calçots, i el 29è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls i la 4a Demostració de salsa de la calçotada per a celíacs. Més tard, hi haurà la Cercavila de la Gran Festa de la Calçotada, el 35è Concurs de Menjar Calçots i la Degustació Popular de la Calçotada.

Tot plegat, fa que la festa esdevingui una cita obligada per a aquells que gaudeixen menjant calçots. No deixeu de consultar el programa d'actes complet!

Més informació
 
Destaquem