RUTA: Camí Ignasià. 23 El Palau d’Anglesola-Verdú

Tercera etapa catalana del Camí Ignasià per recórre a peu o amb bicicleta tot terreny

Tercera etapa catalana del Camí Ignasià. Consulteu les característiques generals d'aquesta ruta a l'etapa Camí Ignasià. 21 Fraga-Lleida.

Ruta senyalitzada. Aquesta ruta també es pot fer amb bicicleta gràvel o tot terreny.

Castellnou de Seana. Plaça de l'Església. FOTO: Catalunya-Palau Robert

Castellnou de Seana. Plaça de l'Església

  • 0,0 km (236 m). Plaça Major del Palau d'Anglesola. Se surt de la població en direcció SE pel carrer Nou. Als afores del poble es creua un canal de reg per un pontet i es torça a la dreta (SE) pel camí de Golmés, seguint la séquia. Als 800 metres de la sortida es pren una bifurcació a mà esquerra (E) que s'allunya del canal, és el camí de Castellnou de Seana. Més enllà, es travessa la carretera de Mollerussa a Linyola i, 1 km més tard, la de Mollerossa a Vila-sana. Cal continuar el camí principal, sempre a l'E, tot recte. Ja a prop de Castellnou se surt a la carretera que uneix aquesta població amb Vila-sana. Es gira a la dreta (SSE). Abans d'arribar al poble es pren el trencall de l'esquerra i s'entra al poble pel carrer Major.
  • 7,84 km (271 m), 1 h 55 min. Plaça Major de Castellnou de Seana. Ajuntament. Es continua endavant (SE) pel carrer del Calvari. Un cop als afores, aquest carrer desemboca al camí de Bellpuig d'Urgell, asfaltat. Més enllà es passa l'A-2 per un pont (km 10,45). Se segueix el camí que ara discorre paral·lel a les vies de la línia de tren Barcelona-Lleida. Al cap de 800 m es pren el vial que, girant al S, creua les vies per sota. S'entra a Bellpuig d'Urgell seguint l'avinguda de l'Urgell, es passa la plaça de Ramon Folch i, girant una mica al SE, s'arriba a la plaça de Sant Roc, on hi ha l'ajuntament de la vila.
  • 12,33 km (291 m), 3 h 0 min. Plaça de Sant Roc de Bellpuig d'Urgell. La població bé mereix una aturada per visitar els edificis i barris emblemàtics.
  • Un cop visitat, se segueix el carrer Major cap al sud. Quan s'acaba, es tomba a l'esquerra (NE) i immediatament després, es pren el carrer Balmes a la dreta fins a la sortida de Bellpuig. El carrer enllaça amb un camí asfaltat, que se segueix recte. Es creua la carretera de Preixana i es continua a l'E. En el punt km 15,5 de l'etapa es deixa a l'esquerra (N) un circuit de motocròs. El camí gira al S per passar sobre un canal. Se segueix cap al SE.
  • 17,16 km (312 m), 4 h 10 min. Es passa el canal d'Urgell per sobre i el camí gira plenament a llevant. Es passa l'explotació del Mas de l'Estadella. Més endavant, el camí fa una ziga-zaga per apropar-se al puig de los Molars. Se segueix cap a llevant.
  • 21,66 km (395 m), 5 h 25 min. Capelleta, font i espai de la Mare de Déu dels Molars o del Remei, a tocar de la carretera. Es creua la carretera i se segueix el camí de terra de l'altra banda. En una cruïlla de cinc camins es pren el que segueix recte (E), força ample. El camí tomba al SE, creua la carretera C-14 i arriba a Verdú, on s'entra pel costat del cementiri i seguint el carrer de Sant Miquel i el de Sant Pere Claver. Al principi del carrer, a mà esquerra, s'hi troba el "Santuari–Casa natal de Sant Pere Claver".
  • 24,78 km (431 m), 6 h 15 min. Plaça Major de Verdú. A la vila cal visitar el nucli antic, el castell i l'església de Santa Maria, on destaca el seu portal romànic. Hi és coneguda la seva indústria i artesania ceràmica des de fa segles.
Bellpuig. Espai Natural Belianes Preixana. FOTO: Catalunya-Palau Robert

Bellpuig. Espai Natural Belianes Preixana. FOTO: Catalunya-Palau Robert

CONSELLS

• Respectar sempre l’entorn

Un paper llençat a la muntanya trigarà uns tres mesos a biodegradar-se, una llauna uns 10 anys, els plàstics entre 100 i 1.000 anys, i el vidre uns 4.000 anys. Per tant, endú-te la teva brossa a casa i no llencis mai res, la natura no vol cap residu teu!

• Planificar la sortida

Prepara l’excursió, documenta’t i informa’t. Ah!, i abans de fer la sortida, comunica les teves intencions a algun conegut o familiar, d’aquesta manera hi ha algú que sap el teu recorregut.

• Anar amb companyia

Sempre és més recomanable anar d’excursió acompanyat per no patir un accident sol i tenir suport. Entre la colla, cal que adapteu la sortida a les vostres possibilitats.

• La meteorologia

Abans de sortir, informa’t del temps, a Internet trobaràs molts webs; et recomanem http://meteomuntanya.cat

• El mapa i la brúixola

Sí, avui dia els aparells són molt avançats, però el mapa i la brúixola de tota la vida no et deixaran a l’estacada per motius de bateries...

• El material

Equipa’t adequadament, segons el clima i les condicions, però sobretot no oblidis dur aigua, un impermeable, una petita farmaciola, una manta tèrmica per si de cas i uns mitjons de recanvi.

• Conviure i gaudir

Recorda que la natura és un sistema ecològic que no ha desequilibrar-se amb la teva visita, per tant, no malmetis res i deixa-la tal com és perquè la resta també en puguem gaudir.

Més informació
 
Destaquem