Celebra el carnaval a Cadis i explora la ciutat

Cadis té un dels carnavals més populars d’Espanya i és una de les ciutats espanyoles amb major diversitat

El carnaval de Cadis és declarat Festa d'Interès Turístic Internacional i se celebra del dijous 16 al diumenge 26 de febrer.

En el carnaval de Cadis no et pots perdre el Concurs Oficial d'Agrupacions Carnavalesques que s'organitzen en el "Gran Teatro Falla", on xirigotes, comparses, quartets i cors lluiten per assolir el primer premi al llarg de les diferents fases del certamen. La seva final se celebra el divendres 17 de febrer.

COAC Cádiz

COAC Cádiz

Tampoc et pots perdre, evidentment, la Cavalcada Magna, el diumenge 19 plena de grans carrosses que no et deixaran indiferent. La màgia del carnaval de Cadis està en els seus carrers, on la gent participa de forma activa en les seves cavalcades i agrupacions oficials desfilant fent una crítica social humorística. Les agrupacions al marge de la COAC (Concurs Oficial d'Agrupacions Carnavalesques) també juguen un partit important parodiant les agrupacions oficials.

Al llarg dels dies també hi ha activitats programades per la canalla com la passarel·la infantil de disfresses, els espectacles infantils com la globoflèxia, o el mercat de jocs temàtics.

Què visitar a Cadis

Aprofitant que estàs a Cadis, has de visitar:

Cádiz

Cádiz

  • La catedral de Cadis: construïda en les primeres dècades del segle XVIII, es van necessitar quasi cent anys per acabar-la, és per això que comprèn tres estils artístics; el barroc, el neoclàssic i el rococó.
  • La torre Tavira i la "cámara oscura": en el seu moment era utilitzada com a torre de vigilància al ser l'edifici més alt de la ciutat. Aquesta té una alçada de 45 metres
  • El castell de Santa Catalina: va ser construïda en un moment en el qual Cadis era l'epicentre del comerç amb Amèrica i tenia la funció de ser la fortalesa defensiva de la ciutat, més endavant va servir de presó i, actualment, s'hi celebren esdeveniments culturals.
  • Les seves platges: la més recomanada és la Caleta, i una mica més allunyada teniu a platja de Santa María del Mar, la de la Victoria i la de la Cortadura.
  • El parc Genovés: la part més verda de la ciutat, ideal per passejar i relaxar-se envoltat de plantes exòtiques i flors.
  • El Gran Teatro Falla: on, com hem dit anteriorment, has de visitar la final del COAC.


On passar la nit

Hotel SPA Cádiz

Hotel SPA Cádiz

Si busqueu un hotel on passar la nit, l'Hotel Spa Cádiz Plaza està situat a 10 metres de la platja, amb una terrassa des d'on tindràs unes vistes espectaculars i una comoditat immillorable que et permetrà descansar i netejar la teva ment. A més, té la part de balneari per recarregar energia abans de tornar a la rutina.

Altres carnavals a Catalunya

Si no vols anar fins a Cadis a celebrar el carnaval, alguns dels més populars a Catalunya són a Sitges, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Solsona i Barcelona. Si vols anar a veure el de Tarragona, assabenta't de què més pots fer a la ciutat en aquest article.

Més informació
 
Destaquem