Preparem un calendari ben curiós amb els infants

La Vella Quaresma els indicarà quantes setmanes falten per Pasqua

Ja fa uns dies que vivim en temps de Quaresma. De fet, arrencava el Dimecres de Cendra, amb l'enterrament de la sardina, quan es posava punt final a la celebració de Carnaval. Ara estem immersos en unes setmanes que, segons la tradició, són temps d'abstinència per preparar-se per la celebració de la Pasqua (segons la tradició cristiana). Però més enllà de la tradició religiosa, hi ha un element que podem portar a les cases amb els infants i que serà un divertit calendari per calcular quan falta per a les vacances de Pasqua.

Parlem de la Vella Quaresma. Un personatge present en l'imaginari català que, amb les seves set cames, indica quan falta per Pasqua. Avui us proposem preparar-ne una amb els infants per passar una estona divertida fent manualitats a casa amb els infants.

Per fer-la, necessiteu cartolina, tisores i llapis de colors. I molta imaginació!

Els més petits han de dibuixar una dona vella, amb vestimenta tradicional, i set cames de colors. A una mà ha de portar un tros de bacallà; a l'altra, un cistell o un manat de verdures.

 

Quan la tinguin pintada, cal retallar-la, i ja la podreu penjar en algun lloc visible de la casa. Cada setmana, a partir de Dimecres de Cendra, se li ha de tallar una cama, així que ja li podeu treure la primera, que ja fa més d'una setmana que som en temps de Quaresma.

I ja teniu un divertit calendari per saber quan falta per les vacances!

Més informació
 
Destaquem