Descobrir el Berguedà, amb un tren únic

El Tren del Ciment permet descobrir el patrimoni industrial de la comarca

A finals del mes de juny es tornava a posar en funcionament el singular Tren del Ciment, un dels molts atractius turístics de l'Alt Berguedà. Un tren que segueix un recorregut que permet al visitant gaudir d'una experiència completa mentre contempla paisatges de gran valor natural a les portes del Parc Natural del Cadí Moixeró alhora que descobreix els vestigis d'un important actiu industrial català i una de les obres més especials d'Antoni Gaudí.

El Tren del Ciment és una línia amb més de 100 anys d'història que antigament unia la fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on sortia la línia del ferrocarril cap a Berga i Manresa. Anomenat popularment "carrilet", aquest antic tren recorre 3,5 quilòmetres en un trajecte d'uns 20 minuts, aproximadament.

El recorregut

El Tren del Ciment comença el trajecte a la Pobla de Lillet, on es troba una exposició de material mòbil ferroviari. La primera parada és a la Pobla-Centre, on es pot veure el Pont Vell o el Monestir romànic de Santa Maria de Lillet. Després, para als Jardins Artigas, obra del famós arquitecte modernista Antoni Gaudí. El recorregut finalitza al Museu del Ciment, des d'on el visitant pot endinsar-se en territori del Parc Natural del Cadí Moixeró i meravellar-se amb indrets de gran bellesa com Les Fonts del Llobregat.

Mesures de seguretat

La nova temporada del Tren del Ciment està adaptada a les necessitats de seguretat sanitària establertes a conseqüència de la Covid-19. Així, les persones usuàries disposaran de tota la informació necessària en diferents plafons informatius ubicats en punts estratègics, on es detallaran els protocols a seguir en cada cas, com l'ús obligatori de mascareta per a clients i persones treballadores en espais tancats així com a les instal·lacions o espais on no es puguin garantir els dos metres de distància. També s'informarà per megafonia.

Les zones de pagament i atenció al client estan equipades amb pantalla/mampara protectora, l'exposició de Material Mòbil es realitza amb circuits d'entrada i sortida delimitats per garantir el sentit únic de la visita. I es posen a disposició dels clients i personal dispensadors de gel hidroalcohòlic en punts senyalitzats.

Més informació
 
Destaquem