4 propostes per descobrir el patrimoni de Catalunya des de casa

No sortir al carrer no és sinònim de no poder gaudir de tot allò que Catalunya t'ofereix

En aquests dies de confinament per aturar l'expansió del coronavirus, a Catalunya hi ha múltiples recursos digitals perquè descobreixis el patrimoni cultural que tens ben a prop de casa, però ara d'una manera diferent. Una visita a aquells espais culturals del territori feta des del sofà de casa.

Un seguit de recursos, des de recorreguts virtuals als equipaments patrimonials, fins a exposicions en línia que posa a la disposició de tota la ciutadania el departament de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Avui, te'n presentem alguns perquè els viviu (o reviviu) des de casa.

Visites guiades als museus de Catalunya

Si vols conèixer el patrimoni cultural i artístic dels museus de Catalunya només cal que entris a la pàgina web Visitmuseum. En aquest lloc, i a través de les audioguies disponibles, podràs accedir a una completa informació sobre el museu o element patrimonial que més t'agradi.

Des del MACBA, fins al Centre d'Interpretació Hospitals de Sang, passant per l'Arc de Berà o l'Scriptorium de Ripoll. Preparat?

Recorre els monuments catalans des de casa

Fer una passejada virtual també és possible aquests dies. Amb Google Street View pots passejar pels monuments i jaciments de Catalunya des del sofà de casa. Només cal que decideixis fins on vols viatjar, i començar l'aventura.

 

Quines històries amaga el patrimoni?

Aquesta etapa de confinament ens pot servir per ampliar els coneixements que tenim sobre el patrimoni cultural català. A la pàgina web Històries del Patrimoni trobaràs just això, una pila d'històries que de segur no et deixaran indiferent. T'atreveixes a descobrir-ho?

Descobreix el romànic català en família

Des del Departament de Patrimoni, i mitjançant el canal de Youtube, proposen aquests dies una playlist de vídeos relacionats amb el romànic, a través del qual podràs aprendre en família moltes coses sobre aquest període de la història de l'art a casa nostra. No dubtis en descobrir-ho!

Més informació
 
Destaquem