20 propostes per gaudir del pont de Tots Sants

Les activitats a Catalunya no s'aturen per celebrar la Castanyada

Arriba un nou cap de setmana, el darrer del mes d'octubre, i a Catalunya, a més de celebrar la Castanyada, hi ha una pila d'activitats per a tots els gustos i edats perquè aprofiteu al màxim els dies de lleure.

Tot seguit, en destaquem una vintena de les activitats previstes, però no oblideu que n'hi ha moltes més i que les podeu trobar a les diferents pàgines web municipals.

Fira Medieval i Multisectorial de La Selva del Camp

Fira Medieval i Multisectorial de La Selva del Camp

Fires, festes i mercats

De fires, festes i mercats n'hi ha arreu de Catalunya per a tots els gustos per poder triar. Entre elles, aquest divendres, dia 28, arrenca la Fira de Mostres / Fires de Sant Narcís de Girona, que enguany arriba a la 60a edició. Unes fires que s'estendran fins al 6 de novembre, sent el punt de trobada del teixit empresarial de les comarques de Girona.

Del 27 al 29 d'octubre també és el torn de la Fira Medieval i Multisectorial de La Selva del Camp, i de la Fira Playmobil a Camprodon, del 29 d'octubre a l'1 de novembre. A més, els dies 29 i 30 no us podeu perdre Pratdip Llegendari, un festival familiar dedicat a la figura vampírica del DIP, protagonista de la llegenda pròpia de la localitat, única a Catalunya.

Fira Medieval i Multisectorial de La Selva del Camp

Fira Medieval i Multisectorial de La Selva del Camp

Relacionat també amb el motiu de les celebracions els pròxims dies, el 31 d'octubre i 1 de novembre se celebra la Fira de les Bruixes a Sant Feliu Sasserra, durant la qual el municipi s'omple de màgia, esoterisme i artesania per commemorar i recordar les dones injustament condemnades per bruixeria en segles passats.

També dia 31 és el torn de la Fira de Tots Sants a Gósol, orientada als productes alimentaris i a l'artesania.

Fira de la Torrada de Tots Sants a Sant Salvador de Guardiola

Fira de la Torrada de Tots Sants a Sant Salvador de Guardiola

Propostes relacionades amb la gastronomia

Durant aquests dies es pot gaudir de diferents propostes gastronòmiques arreu de Catalunya. Comencem per les fires que tenen com a protagonistes algun producte gastronòmic.

El dissabte, dia 29, se celebra la Fira de la castanya a Maçanet de Cabrenys, amb parades, tallers i activitats a la plaça de la Vila. Dissabte i diumenge, és el torn de la Fira de la Coca i el Mató a Monistrol de Montserrat. I el dia 30 no us perdeu la Festa del bolet a Sant Iscle de Vallalta, o la Fira de la Llenega a Cardona.

Fira de la Coca i el Mató a Monistrol de Montserrat

Fira de la Coca i el Mató a Monistrol de Montserrat

I per rebre el mes de novembre, dia 1 se celebra la Fira de la Carbassa a Calaf, un certamen que gira entorn del cultiu i l'artesania d'aquest fruit de tardor. Igualment, el dia de Tots Sant se celebra la Fira de la Torrada de Tots Sants a Sant Salvador de Guardiola.

Parlant ja de jornades gastronòmiques, fins al 6 de novembre se celebren les Jornades gastronòmiques de la garrofa a Altafulla, i fins al dia 15, la Mostra Gastronòmica del Calamarenys a Arenys de Mar. Sense oblidar les Jornades Gastronòmiques Es Niu a Palafrugell, que s'estenen fins al desembre.

Festival Acròbates a l'Hospitalet de Llobregat

Festival Acròbates a l'Hospitalet de Llobregat

Propostes culturals

I no ens oblidem de la cultura, que continua estant ben present a tots els racons del territori. Així, s'està celebrant el Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya a Girona i Salt, així com el Concurs de Teatre Amateur Vila de Piera.

Fins al dia 30, no us perdeu la proposta del Filmets a Badalona, i fins al 27 de novembre, se celebren el JazzTardor, Festival de Jazz de Lleida i el Festival Acròbates a l'Hospitalet de Llobregat.

Més informació
 
Destaquem