10 propostes per gaudir del cap de setmana de Sant Jordi

Les roses, els llibres i la cultura són els protagonistes de la Diada de Sant Jordi

Aquest cap de setmana, a Catalunya, sense cap mena de dubte, la gran protagonista de l'agenda d'actes és la celebració de la Diada de Sant Jordi el diumenge, dia 23 d'abril. Així, carrers i places d'arreu del país s'ompliran de parades de llibres i roses, i d'activitats culturals de tota mena per a celebrar la festa de llegenda del patró de Catalunya.

Però hi ha més activitats, per a tots els gustos, i per a completar l'agenda. Tot seguit, en destaquem unes quantes, però no deixeu de consultar les agendes municipals per trobar-ne moltes més!

Festes del Sant Crist de Piera FOTO infoanoia

Festes del Sant Crist de Piera FOTO infoanoia

Fires i festes

El cap de setmana arriba amb propostes per gaudir del bon temps tot passejant per fires, o participant de les festes que se celebren a diferents municipis de Catalunya. Per exemple, del 20 al 23 d'abril se celebren les Festes de Primavera de l'Hospitalet de Llobregat, amb una llarga llista d'actes i programació, i els dies 22 i 23 d'abril és el torn de la Fira i Festes del Sant Crist de Piera, la mostra més gran de productes i serveis que es realitzen al municipi, acollint també empreses i expositors d'arreu de Catalunya.

Els mateixos dies se celebra la Fira de Primavera de Navàs, una gran celebració on el comerç i la promoció del municipi són els protagonistes, sense oblidar les diferents propostes culturals de tota mena i per a totes les edats.

Fira ViArt a Sant Llorenç d'Hortons FOTO El 3 de vuit

Fira ViArt a Sant Llorenç d'Hortons FOTO El 3 de vuit

Mentrestant, dissabte 22, se celebra la Fira ViArt a Sant Llorenç d'Hortons, que té per voluntat de fusionar els vins i els caves ecològics, biodinàmics o naturals dels cellers de proximitat amb l'art, i les seves diferents expressions.

Tot plegat, sense oblidar que és Sant Jordi, i això és sinònim de la celebració de la Setmana Medieval de Montblanc, del 21 d'abril a l'1 de maig, amb actes i propostes per a tots els gustos i edats, carregats de tradició, i amb la llegenda de Sant Jordi com a protagonista.

Festival de Food Trucks a Amposta FOTO EbreDigital

Festival de Food Trucks a Amposta FOTO EbreDigital

Gastronomia

No podem deixar de parlar de les propostes gastronòmiques. I és que fins al diumenge, encara es pot gaudir del que proposen les Jornades Gastronòmiques Pota Blava Carxofa Prat al Prat de Llobregat, així com les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró. Pèsols amb sèpia i patates, mentre que fins al 30 d'aquest mes podeu degustar els plats de les Jornades Gastronòmiques del Caldo a La Ràpita.

Durant el cap de setmana també se celebra la Primavera de Tapes a l'Hospitalet de Llobregat, i també el Festival de Food Trucks a Amposta.

Aquestes són únicament unes propostes. Recordeu que n'hi ha moltíssimes més a les agendes municipals, i no deixeu de consultar què es fa per Sant Jordi al vostre municipi!

Més informació
 
Destaquem