Un museu únic per conèixer la mecanització agrària

El Museu de la mecanització agrària Cal Trepat es pot visitar a Tàrrega

Per conèixer la història i l'evolució de la capital de l'Urgell, Tàrrega, no es pot deixar de visitar el Museu de la mecanització agrària Cal Trepat. Ubicat a L'antiga fàbrica J. Trepat, a l'avinguda de Josep Trepat Galcerán, aquest espai és un testimoni valuós de la mecanització del camp durant el segle XX. I és que en aquesta fàbrica s'hi dissenyaven, fabricaven i comercialitzaven emblemàtiques màquines agrícoles com garbelladores, dalladores, lligadores, entre altres.

Actualment compta amb 19 naus, 13 de les quals es van construir durant els anys trenta del segle XX, tot i que l'empresa havia començat a funcionar l'any 1914 en uns petits tallers ubicats al nucli urbà. Les màquines Josep Trepat van ser tot un èxit comercial i una revolució en el treball del camp perquè eren màquines adaptades a les necessitats dels pagesos, lleugeres, manejables i amb un preu accessible fet que ajudaria a la seva popularitat i acabarien transformant la feina i la vida al camp.

Interior del Museu Cal Trepat de Tàrrega

Interior del Museu Cal Trepat de Tàrrega

Les naus i la cadena de producció, preservades amb molt bon estat, han estat museïtzades per l'Ajuntament de Tàrrega, esdevenint així un pol de referència per copsar la transició entre la fabricació artesanal i la industrialització contemporània.

L'espai es pot visitar sense reserva prèvia amb visites comentades tots els diumenges a les 11 i a les 12.30 hores.

Més informació
 
Destaquem