El Museu Pau Casals, un racó amb encant a El Vendrell

Es troba a la casa on va viure l'artista

Un dels espais culturals amb més encant de la vila d'El Vendrell és, sense cap dubte, el Museu Pau Casals. Un centre que obria les seves portes el 2 de juny de 2001 al passeig marítim de Sant Salvador, ubicat a la Vil·la Casals, la casa que Pau Casals va fer construir en aquest indret l'any 1910.

Una casa concebuda inicialment com una casa d'estiueig que va ser reformada per l'arquitecte Antoni Puig i Gairalt entre 1931 i 1936, amb la Sala de la Música, el jardí i el mirador. Pau Casals hi va viure fins al 1939, quan es va veure obligat a marxar a l'exili i mai més hi va tornar.

Anys més tard, el 1972, Pau Casals i la seva esposa Marta Montañez van crear la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de preservar el patrimoni que Pau Casals tenia a la casa de Sant Salvador. Un any després de la seva mort, el 1974, es va obrir al públic la Sala del Sentiment, la Sala de Concerts i la del Vigatà i el 1976 es va inaugurar la casa com a museu.

 

La Casa Museu Pau Casals. FOTO: Cedida

La Casa Museu Pau Casals. FOTO: Cedida

 

El 1996 la Fundació Pau Casals va decidir tancar el museu per sotmetre'l a una profunda rehabilitació. El pas dels anys, les condicions climàtiques adverses i les noves necessitats que platejava la societat actual feien necessària una intervenció tant des del punt de vista estructural com museogràfic. Va ser l'any 2001 quan es van obrir les instal·lacions tal com es coneixen avui dia.

Un museu que té com a principal objectiu el de conservar, preservar i difondre la vida i l'obra de Pau Casals a través de l'extens patrimoni artístic i documental que s'hi conserva.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?